Irineu Esteve acaba 23è i puntua a Falun

Va estar al grup capdavanter durant tota la cursa, però va quedar-se sense energia al tram final

Irineu Esteve acaba 23è i puntua a FalunNORDICFOCUS

Irineu Esteve va tornar a puntuar a la Copa del Món d’esquí de fons després de finalitzar en 23è lloc a la cursa dels 15 quilòmetres patinadors amb sortida en massa a Falun, Suècia. El fondista va estar al grup capdavanter des del primer moment, i sempre va mantenir-se dintre dels 30 primers, fins que al tram final va aprofitar el nerviosisme que hi havia al gran grup després de dues caigudes, i va passar pels últims parcials en quarta posició, lluitant pels llocs del podi. Finalment, a l’última pujada del circuit va quedar-se sense forces, i va veure com un grup de corredors l’avançava, fins a creuar en 23a posició. Esteve va fer un temps de 35’32”7, a només 16 segons del vencedor, el rus Alexander Bolshunov. A més, els noruecs Johannes Hoesflot Klaebo i Paal Golberg, van completar el podi.

Després de la cursa, Esteve va manifestar que “podem estar força contents, hem llegit bé la situació de cursa i ens hem pogut posicionar bé des del principi, i això ens ha permés estar al grup capdavanter durant molt de temps”, a més, va destacar que “fins a l'última volta en què s'ha decidit tot he estat lluitant, però a l'última pujada no em quedaven gaire energies i m'han passat 15 corredors, i no he pogut lluitar per una posició més capdavantera”. Per acabar, el fondista va cloure que “acabem contents, ja que hi havia 11 graus sota zero, que a mi no se’m dona bé, i podem estar satsifets”.

De la seva banda, el tècnic de la FAE, Joan Erola, va assenyalar que “el rendiment ha sigut molt bo, ha estat sempre al grup de davant, dels 20 i 30 primers, i sempre ben posicionat”, i va destacar que “el més important és que hem quedat a 16 segons del guanyador, i sempre lluitant les posicions”.

Amb el 23è lloc, Esteve va sumar 11 punts per a la general de la Copa del Món, i ara se situa el 40è a la general, i el 31è a la general de distància dels 15 quilòmetres. Avui es disputa l’esprint, però el fondista no el correrà.

MAEVA ESTÉVEZ CAU A QUARTS DE LA COPA D'EUROPA A ISOLA 2.000

En surf de neu, Maeva Estévez va quedar eliminada als quarts de final de la primera cita de la Copa d’Europa d’Isola 2.000 (França) de boardercross. La surfista va fer el 14è millor temps a la qualificació, però va acabar anant per terra a l’eliminatòria de quarts de final. Estévez va sortir malament, i tot i que estava recuperant i s’estava apropant als primers llocs, va caure al final després de fer una línia interna. En acabar la cursa, va manifestar que “no estic contenta per les sensacions, sé que puc ser molt més agressiva i crec que si faig això estaré més endavant a nivell de temps i tindré una eliminatòria més fàcil i estaré més segura de poder passar almenys a les semifinals”. Estévez tindrà avui mateix tindrà una nova oportunitat amb la segona Copa d’Europa, i dimecres es disputarà l’última, aquesta en format esprint.