esports electrònics

L'AGAD controlarà la lluita contra el dopatge als tornejos d'e-sports

La majoria presenta una esmena perquè sigui aquest ens qui vetlli per la salut i lluiti contra les addiccions

L'AGAD controlarà la lluita contra el dopatge als tornejos d'e-sportsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) serà l’encarregada de controlar i vetllar per la lluita contra les substàncies prohibides en el marc de les competicions d’e-sports. Ahir va cloure el període de presentació d’esmenes al projecte de llei d’esports electrònics i aquesta és una de les modificacions que van presentar els grups de la majoria al Consell General. El text original preveu que sigui la comissió andorrana d’esports electrònics qui vetlli per les mesures per protegir i impulsar la salut dels jugadors, així com per lluitar contra fàrmacs prohibits o drogues i estimulants, però una de les esmenes de DA, L’A i CC preveu que ho sigui l’organisme que dirigeix Natàlia Font. A més, també es delega en l’AGAD la prevenció i orientació dels efectes que els e-sports tenen sobre la salut, com les addiccions.

Entre les esmenes presentades per la majoria també en destaca una que suprimeix una part de l’articulat que no permetria realitzar competicions amb alguns dels videojocs més habituals. El text original diu que no es poden organitzar competicions de jocs que “poden incórrer en qualsevol forma de discriminació racial o sexual, d’incitació a la violència o de realització d’activitats delictives o il·legals en general”, fet que impediria fer tornejos de Grand Theft Auto o Call Of Duty.

D’altra banda, l’Associació Andorrana d’Esports Electrònics (AAEE) es mostra contrària a alguns dels punts del projecte de llei, com ara el cas dels drets d’imatge o el període d’inscripció per als tornejos, tot i que espera que es puguin arreglar durant el període de treball en comissió parlamentària.

tracking