Equipaments

El comú repensarà la dimensió de la reforma de l'Estadi Comunal

El projecte guanyador del concurs d'idees preveu 9.000 seients i 19,5 milions d'euros de cost si es fa complert

El projecte guanyador del concurs d'idees per al nou Estadi ComunalComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha presentat aquest matí el projecte guanyador del concurs d'idees per reformar l'Estadi Comunal Joan Samarra. Es tracta de l'obra 4Atris.0 de l'arquitecte Pere Cervós, que preveu un camp amb capacitat per unes 8.800 persones i que tindria un cost de 19,5 milions d'euros si s'acabés fent complert tal i com s'ha presentat el projecte, tot i que la cònsol Major de la capital, Conxita Marsol, ha donat a entendre que previsiblement no serà així. Aquesta opció preveu també que la nova graderia coberta s'alci per sobre de la carretera CG-1 (amb una estructura similar a la que tenia l'estadi Vicente Calderon), que tingui una o dues places d'aparcament soterrani, i una connexió directa amb la ciutat amb un espai per la ciutadania.

Però tot i que aquesta hagi estat l'opció guanyadora del concurs, el comú reflexionarà abans de l'estiu o com a molt de finals d'any sobre aquest projecte per veure si cal redimenssionar-ho. En aquest sentit, la cònsol Major de la capital, Conxita Marsol, ha explicat que "abans d'encarregar el projecte haurem de veure com ho tanquem després de veure les notícies sobre estadis que han aparegut últimament", i ha afegit que "no hi volem renunciar, però les circumstàncies actuals fan que el comú reflexioni, i si la FAF vol fer un estadi nacional a Encamp, potser no es necessari fer-ne un de tant gran aquí i el mantenim per l'atletisme i el futbol base". En aquest sentit, la dirigent comunal també ha assenyalat que "amb el projecte de màxims el cost seria d'uns 19,5 milions d'euros, i això ens ha de fer reflexionar perquè potser ara no toca fer un estadi d'aquest nivell".

Sobre el projecte guanyador, Marsol ha afirmat que "és ambiciós, i tot i ser un concurs d'idees, es veu que està treballat, i s'ajusta a la demanda del comú i de les federacions de futbol i bàsquet", a més, ha agregat que "ens va agradar molt la connexió amb la ciutat, que es salvi el riu i la carretera, i també que hi hagi facilitat perquè els joves i infants de la parròquia es desplacin amb seguretat a l'estadi".

tracking