Esteve acaba novè al Tour d'Ski a Val Müstair

Carola Vila va ser 47a, però va fer el novè millor temps sub-23 en el seu debut a la competició

Esteve acaba novè al Tour d'Ski a Val MüstairFAE

Irineu Esteve va signar ahir un excel·lent resultat a la cita de distància de Val Müstair (Suïssa), la segona cursa del Tour d’Ski de la present temporada. El fondista andorrà va finalitzat en novena posició els quinze quilòmetres estil clàssic, un top 10 a la Copa del Món de gran valor, tenint en compte que el vuitè classificat, el rus Evgeniy Belov, ha estat tercer en un Campionat del Món, el de Val di Fiemme al 2013. A més, Esteve va superar Jean Marc Gaillard, que va acabar desè. Cal reciordar que el fondista francès és medallista olímpic.

En la cursa Irineu va acabar desè però es va aprofitar de la posterior desqualificació del rus Alexey Chevotkin per una obstrucció. Així, el temps de l’andorrà va ser de 34’57”1, a 47”3 del vencedor, el rus Alexander Bolshunov, que es va imposar amb un crono de 34’09”8. D’aquesta manera, i sumant el crono de la prova sprint, Esteve se situa 17è en la classificació general del Tour de Ski amb un temps total de 38.22, a 2.03 del líder, que és el rus Bolshunov amb 36.19. Aquest resultat d’Esteve és dels millors de la seva carrera en la Copa del Món. “Crec que podem estar molt contents del resultat. Crec que hem pogut esquiar bé en els plans i situar-nos bé en les baixades” va comentar Esteve. El tècnic, Joan Erola, va destacar que Irineu va fer “una carrera excepcional d’ell, en clàssic, estant al top-10 del Tour. Hem de mantenir aquest nivell a les següents curses”.

Carola Vila, per la seva part, va ser 47a en el seu debut en la distància en el Tour de Ski, i la novena en la categoria sub-23. Vila sortia amb el dorsal 57, va aconseguir finalitzar amb un temps de 32’55”2, a 2’45”3 de la guanyadora, la sueca Linn Svhan.

MIREIA GUTIÉRREZ AVUI A LA COPA DEL MÓN DE ZAGREB

Mireia Gutiérrez afronta en la jornada d’avui una nova prova de la Copa del Món d’eslàlom a Zagreb (Croàcia). L’esquiadora andorrana sortirà amb el dorsal 37 i té programada la primera mànega, a les 12.30 h del migdia i la segona baixada a les 16.00 h de la tarda. Gutiérrez vol rescabalar-se de les dos cites anteriors on no va poder complir l’objectiu.