ACB LLIGA ENDESA

Retorn a l'ACB sense Diagne

El pivot senegalès no viatja per jugar contra l’Herbalife Gran Canària, però sí que hi serà Palsson

El MoraBanc espera poder recuperar Diagne per a la CopaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense temps per gaudir de la victòria contra el Telenet Giants d’Anvers ni per recuperar-se de l’esforç després de tres setmanes lluny del parquet, el MoraBanc Andorra afronta aquesta nit un nou repte, i dels grans, amb la visita a l’Herbalife Gran Canària en la reetrée de l’equip a la Lliga Endesa. Aquesta prova, a més, serà encara més majúscula per l’absència de Moussa Diagne, que no va viatjar per precaució després de reaparèixer dijous després de vuit mesos de lesió. En canvi, sí que hi serà Haukur Palsson després de perdre’s el duel europeu.

Tot i que els números diuen el contrari i ara mateix els illencs estan vorejant les posicions de descens, la realitat és que són una de les plantilles cridades a fer coses importants aquest curs a l’ACB. El tècnic ajudant del MoraBanc Andorra, David Eudal, va referir-se a aquest aspecte i va assenyalar que “el principal problema és que els jugadors no vegin el perill real que té el rival si es fixen només en la classificació o en els resultats”, i va afegir que “estan tenint un inici de temporada complicat, però saben jugar a bàsquet i tenen moltes amenaces”. L’equip afrontarà el duel amb bones sensacions després del triomf a l’Eurocup i Oriol Paulí va reconèixer que “estem contents per tornar i crec que vam reaccionar bé després de l’aturada que hem tingut”, i va cloure que “és cert que encara ens falten detalls, però estem satisfets”.

Els tricolors jugaran dos partits en poc més de 48 hores i amb un viatge llarg pel mig, però Eudal no creu que aquest aspecte pugui tenir afectació perquè “vam dosificar bé els minuts contra el Telenet”, mentre que Paulí també s’hi va referir i va afirmar que “la millor manera de millorar i agafar ritme és jugar i hem d’estar preparats, descansar quan toca i agafar els partits a tope”.

Alguns d’aquests perills són ben coneguts per als aficionats del MoraBanc, i és que el Gran Canària compta amb tres extricolors: Andrew Albicy, Beqa Burjanadze i John Shurna. En canvi, Oriol Paulí va fer el camí invers i tornarà a la que va ser casa seva els últims sis cursos. L’aler va admetre que serà un partit especial, però deixant clar que “ara jugo amb una altra samarreta i tinc ganes d’endur-me la victòria”.

Set internacionals tricolors

El MoraBanc perdrà bona part de la plantilla després del duel d’aquesta nit pels propers duels de seleccions. Oriol Paulí, Nacho Llovet i Tyson Pérez (Espanya), Clevin Hannah i Malik Dime (Senegal), Tomasz Gielo (Polònia) i Haukur Palsson (Islàndia) han estat convocats per disputar partits de classificació per l’Europeu, l’Afrobasket i el Mundial.

tracking