motociclisme

Xavi Cardelús arrencarà 28è a Motorland

El pilot substitut a l’equip Aspar va aconseguir l’avantpenúltima posició a la Q2 a Alcanyís

Xavi Cardelús arrencarà en 28a posició al Gran Premi de Terol de Moto2 que se celebrarà al circuit aragonès de Motorland. El corredor, que substitueix a Arón Canet a l’equip Kipin Energy Aspar Team Moto2, va aconseguir un millor temps d’1’53”234 que el va situar en l’avantpenúltima posició a la Q1 i que el farà sortir el 28è a l’última fila de la graella.

Després de la qualificació, Cardelús va manifestar que “he seguit progressant i això és el més important i l’objectiu principal. Ahir vaig acabar rodant en 53 alts i avui ho he fet en un 53.2 que millora en més d’un segon la millor volta que vaig poder fer el cap de setmana passat”. A més, el pilot va destacar que “a mida que han anat passant les sessions, m’he anat sentint molt més a gust sobre la moto i hem pogut ajustar molt més els seus reglatges i, d’altra banda estic més a prop dels pilots que tinc immediatament al davant”, i va cloure que “crec que tots hem fet un gran treball i estem a punt per a la cursa”.

La pole position va ser per al corredor britànic Sam Lowes amb 1’51”296, seguit pel resident Jorge Navarro (1’51”512) i per Remy Gardner (1’51”711), mentre que el líder del Mundial, Enea Bastianini, sortirà en 6a posició. La cursa de Moto2 serà l’última d’avui a Alcanyís, i arrencarà a les 14.30 hores amb una distància total de 21 voltes a Motorland.

EL JAPONÈS D'HONDA, TAKAAKI NAKAGAMI, S'ADJUDICA LA 'POLE POSITION' A MOTO GP

El pilot japonès d’Honda, Takaaki Nakagami, va ser el més ràpid a la qualificació de MotoGP i sortirà avui des de la pole position per primer cop a la seva carrera esportiva a la màxima categoria del motociclisme. El corredor nipó va aconseguir una millor volta d’1'46”882 i va superar en menys d’una dècima a l’italià Franco Morbidelli, que va aturar el crono en 1’46”945. La primera fila de la graella la va completar el resident de Suzuki Alex Rins, va obtenir un millor registre d’1’47”155. Pel que fa als tres corredors residents que lluiten pel Mundial, el millor va ser Maverick Viñales, que arrencarà avui des de la segona fila de la graella de sortida en segona posició. També va classificar-se a la segona fila Fabio Quartararo, però el pilot gal de Yamaha iniciarà la carrera en sisena posició. Per acabar, el líder del campionat, Joan Mir, només va poder ser 12è durant la jornada de qualificació ahir. Pel que fa a la categoria petita de Moto3, el més ràpid a la jornada de qualificació va ser Raúl Fernández, seguit per Tony Arbolino i Celestino Vietti. El líder del Mundial en aquesta categoria, el resident Albert Arenas, arrencarà des de la quarta posició. La cursa de MotoGP serà a les 13.00 hores a 23 voltes, mentre que just abans, a les 11.20 hores serà la de Moto3.