Sense punta (0-0)

L’FC Andorra comença la temporada amb un empat al Municipal de Llagostera, en un partit aspre i amb poques ocasions

Sense punta (0-0)FC ANDORRA

En un partit farragós, aspre i sense gaire inspiració, l’FC Andorra va arrencar un punt del Municipal de Llagostera (0-0) que, atenent a l’exigent nou format de la categoria, hauria de ser fàcil de digerir. No serà el d’ahir, ni molt menys, l’únic partit que es trobarà l’Andorra amb aquestes característiques, amb moltes rascades i poca litúrgia, amb poques floritures i massa arrestos. És el Llagostera un equip massís, abrasiu, cargolat amb la tutela d’Alsina i que obliga el rival a ser efectiu davant de les poquíssimes ocasions que concedeix.

L’FC Andorra va destapar el partit molt segur amb la possessió, colonitzant terreny llagosterenc, mastegant la bola i buscant el moment per esgarrapar. Amb un Carlos Martínez escumós i amb Bover molt actiu, l’equip tricolor volia estirar-se amb ordre i donant xerrameca a la pilota. Al minut 26, Borja Herrera va recollir un xut poc acadèmic de Carlos Martínez i va rebentar una pilota que es estavellar a la fusta d’un momificat Marcos. Iker Goujón, ahir sense ullal, va enviar alta incursió que semblava poder tenir condemna per als d’Alsina. En aquest punt es va regirar manaire el Llagostera, que va presumir d’armadura i que s’instal·lava en camp contrari carregant pilotes a l’àrea de Bañuz. Amb Guiu i Sascha com a banderers de l’atac de l’equip local, el d’Oriol Alsina és un bloc que prioritza treure profit de les jugades de laboratori i de la pissarra i, en aquest escenari, van ser capaços d’irrompre en la zona tricolor. Molt incisiu, Guiu va fer embrutar els guants a Bañuz fregant l’interludi en una acció personal i Sascha, tot un corcó, després d’un control de gourmet, també va intentar dificultar el porter andorrà. Amb poques escletxes i ben articulat amb la pilota, el paisatge no va variar en excés a la represa. La situació començava a demanar poca literatura, menys relat i més ofici. Nacho Castro va donar peixet a Casadesús i a Rubén Enri per oxigenar les cames d’un sorprès Carlos Martínez, que va arrufar el nas quan va veure que ell era l’escollit per abandonar la gespa, i d’Iker Goujón. A Manchón, del Llagostera, se li van creuar els cables i va imprimir els tacs al minut 67 al turmell de Rai. El jutge aragonès, amb fermesa, va mostrar la vermella al futbolista blaugrana i l’Andorra tenia 25 minuts mal comptats per endavant per netejar una situació embrutada i que demanava haver-se de regirar. El partit no necessitava porteries donat el context, tot i que al Llagostera Cortés posava de forma geomètrica una pilota al cap de Sascha que va abortar Bañuz, en una de les poques arribades de l’equip local. El tècnic tricolor va reclutar David Martín en el tram final, poc abans de l’estirada definitiva de l’Andorra. En un parpalleig, Enri va tenir dues opcions i Bover una altra. Insuficients les intencions per a l’equip tricolor, que no va ser prou verinós en les seves aparicions a la pista contrària.

Piqué no s’ho va perdre

El propietari de Kosmos i central del Barça, Gerard Piqué, va apropar-se al Municipal de Llagostera, amb Shakira i els seus fills, per veure el primer partit de la nova temporada de l’equip tricolor. L’empat de l’Andorra no va endolcir la derrota blaugrana a Getafe.

EL VESTIDOR

“Ens ha faltat efectivitat” Nacho Castro. L’entrenador de l’fc andorra va donar, relativament, per bo el punt aconseguit a Llagostera. Per al tècnic tricolor, “hem fet uns 30-35 minuts bons, però considero que hem perdonat massa”. En aquest sentit, Castro va apuntar que “no hem tingut efectivitat i ens ha faltat aquesta frescor per poder tenir molt més el control de la pilota”. A més, l’entrenador asturià va reconèixer que aquest equip, “si no tenim la pilota, patirem”. Castro va afegir que “me’n vaig amb una sensació agredolça, perquè la presa de decisions no ha estat la correcta, sobretot, quan hem estat amb un home més”.