MOTOCICLISME

Xavi Cardelús finalitza onzè en la primera cursa a Le Mans

El pilot va haver de sortir de la pista per no topar amb pilots que havien caigut, cosa que li va restar opcions d’acabar entre els 10 primers

Xavi Cardelús va finalitzar en 11a posició en la primera de les dues curses del Gran Premi de França de MotoE que s’està disputant al Circuit de Le Mans, i que suposa l’última cita del Mundial de motos elèctriques. El pilot de l’equip Avintia havia aconseguit el 13è millor temps a la qualificació, i la cursa va arrencar del tot accidentada, ja que un accident de Casadei al segon revolt va obligar a treure la bandera vermella i aturar la cursa.

A la segona sortida, Cardelús va situar-se bé, però tres pilots van caure davant seu al segon revolt, i va haver de sortir de la pista per no topar contra cap de les motos, fet que va fer que perdés temps i contacte amb el grup capdavanter. A causa d’aquest incident, el pilot ja no va poder remuntar, i va tancar la primera de les dues carreres amb un 11è lloc que el situa a la general del Mundial amb 28 punts.

Després de la prova, Cardelús va manifestar que “l’onzè lloc d’avui no és ni bo ni dolent com a resultat, però podia haver estat millor si no arriba a ser per l’incident del segon revolt” i va afegir que “si no hagués hagut de sortir per evitar l’impacte amb els pilots caiguts, hauria estat setè o vuitè”.

Avui es disputa la segona cursa a partir

de les 15.40 hores.

EL RESIDENT FABIO QUARTARARO S'ADJUDICA LA 'POLE' EN MOTOGP

El pilot resident de MotoGP Fabio Quartararo va endur-se la pole position al Gran Premi de França de la categoria reina. El gal va fer un millor temps d’1’31”315 i va superar per 0”222 el també resident Jack Miller, i per 0”359 l’italià Danilo Petrucci. A més, el segon classificat del Mundial, Joan Mir, va ser 14è, mentre que el tercer a la general, Maverick Viñales es va classificar cinquè. Pel que fa a la categoria de Moto2, el més ràpid durant la sessió de qualificació va ser Joe Roberts, seguit per Sam Lowes i Remy Gardner, mentre que en Moto3, la pole position va ser per a Jaume Masià, seguit d’Albert Arenas i John McPhee. Avui es disputen les curses.