ACB LLIGA ENDESA

Triomf de caràcter (64-69)

El MoraBanc Andorra suma a Manresa la segona victòria a l’ACB en un partit resolt en un gran últim quart

Triomf de caràcter (64-69)ACB PHOTO / J. ALBERCH

El MoraBanc Andorra va sumar ahir a Manresa (64-69) la segona victòria a l’ACB en un triomf de caràcter en una pista complicada i en un partit que els tricolors van rematar a l’últim període després d’anades i vingudes i de domini per part de tots dos equips. El triomf, a més, va servir per homenatjar el periodista Àlex Lliteras, que els tricolors van recordar amb una samarreta especial a l’escalfament, i també amb un crespó negre a l’equipament de joc.

Els tricolors van arrencar bé tot i les baixes i el cinc inicial de circumstàncies que va obligar Ibon Navarro a sortir amb Oriol Paulí com a quatre titular. Tot i això, els del Principat van tenir un bon inici arribant a agafar una petita diferència de 2-7. A poc a poc, però, el Manresa pujava les línies i complicava la feina ofensiva pel MoraBanc, a més els tricolors també notaven la mancança de físic i patien en una de les seves millors armes, el rebot, a causa de la baixa d’última hora de Tyson Pérez. Un temps mort del tècnic dels del Principat, però, va canviar-ho tot, i el MoraBanc va passar de tenir els pitjors moments a gaudir d’un parcial de 2-11 per tancar el primer quart amb sis punts de marge (14-20).

El MoraBanc no es trobava gens lúcid en atac i li costava molt generar en el joc ofensiu, però els baixos percentatges de tir dels manresans, així com les pèrdues (van acabar la primera meitat amb 12 pèrdues), seguien mantenint els homes d’Ibon Navarro al davant el marcador, tot i que una sèrie de males decisions amb un parcial local inclòs de 8-0 van capgirar el partit just abans del descans i el Manresa va passar a manar per 32-29 abans del pas pels vestidors.

A la represa, els tricolors van seguir patint en atac i depenent excessivament del talent individual, fet que no els permetia trobar-se còmodes sobre el parquet. A més, la falta de físic també va complicar les coses amb els manresans, agafant diversos rebots ofensius que suposaven punts fàcils a favor seu. El MoraBanc seguia anant a embranzides i, de nou, un gran parcial de 0-9 liderat per Clevin Hannah i Jeremy Senglin tornava a situar-los manant en el marcador just quan pitjor semblava estar l’equip sobre la pista, tot i que noves pèrdues van posar els catalans 48-46 manant a falta de l’últim període.

I quan el més calent era a l’aigüera, van aparèixer els triples. No estava tenint un dia gaire bo el MoraBanc en aquest aspecte, però cinc tirs de tres a l’inici de l’últim període de Hannah i Sergi Garcia van aplanar el camí cap al segon triomf a l’ACB després que els tricolors es posessin nou amunt (màxima al partit) a poc més de quatre minuts pel final. Els últims quarts que tant han perjudicat enguany els homes d’Ibon Navarro, ahir no van ser condemnatoris, sinó de celebració, i el MoraBanc Andorra va sumar la segona victòria a l’ACB.

Clevin Hannah amb 23 punts, 7 assistències, 4 rebots i 27 de valoració va ser l’MVP, i també van destacar Sergi García amb 15 de valoració i Senglin amb 13 punts.

EL VESTIDOR

"ESTIC ORGULLÓS DE L'EQUIP"

Ibon Navarro

L’entrenador del morabanc va destacar que “estic molt orgullós de l’equip i de la feina que han fet durant tot el partit”. A més, va manifestar que “hem fet un partit molt seriós contra un equip molt bo i que juga a un nivell altíssim”.

Pedro Martínez

L'entrenador del baxi manresa va assenyalar que “no hem trobat el ritme de joc, ja sigui per la seva defensa, o perquè hem tingut pèrdues”, i va cloure que “quan el partit estava igualat, ells han trobat jugadors encertats a l’últim quart”.

LES CLAUS

La defensa

Els tricolors van ser capaços de deixar el Baxi Manresa per sota dels 65 punts. En un dia no gaire prolífic ofensivament, els jugadors van abaixar el cul i van fer un gran treball defensiu.

El càracter

Com acostuma a fer l’equip, va treure l’energia i el caràcter quan pitjor estaven les coses. Va guanyar en rebot al Manresa tot i les baixes, i va poder segellar la segona victòria de la temporada a l’ACB.