Resistència amb premi

La selecció torna a la competició amb un empat a domicili contra Letònia

Resistència amb premiLFF

La selecció absoluta va arrencar la seva segona participació a la Lliga de les Nacions de manera gairebé immillorable i sumant un punt a domicili a Letònia, després d’empatar sense gols en un duel en què José Antonio va tornar a ser l’home del partit amb un nou penal aturat amb la selecció.

Tot i l’ambient enrarit dels últims dies al voltant de la selecció i de la federació, els homes de Koldo Álvarez van donar la cara des de l’inici i van anar de menys a més. Letònia va ser la clara dominadora al principi del partit, però la manca d’efectivitat i algunes accions de José Antonio van evitar que els locals s’avancessin al marcador. De la seva banda, els tricolors intentaven apropar-se a la porteria d’Steinbors i va ser al tram final de la primera meitat quan van fer-ho amb dos xuts llunyans, de Vales i Pujol.

A la represa van ser els letons qui seguien manant i van tenir l’opció més clara per avançar-se als deu minuts després d’un penal dubtós assenyalat a Max Llovera, però José Antonio va llançar-se a l’esquerra i va encertar la trajectòria del xut d’Ikaunieks i va evitar el gol de Letònia. El duel va posar-se més de cara per a Andorra amb l’expulsió amb vermella directa de Gutovskis per agredir Moi San Nicolás, i els tricolors van aprofitar-ho per fer un pas endavant que va traduir-se en diverses aproximacions, com un xut d’Àlex Martínez des de la frontal que va sortir fregant el pal.

Tot i jugar amb un menys, Letònia no va donar-se per vençuda i va buscar el gol fins a l’últim minut, i a punt va estar d’aconseguir-lo en una jugada al minut 90 que va treure Txus Rubio de manera providencial.

La selecció no s’atura i ja pensa en el segon duel de la Lliga de les Nacions, que serà diumenge a porta tancada a l’Estadi Nacional (15.00 hores) contra Illes Fèroe.

Retorn de la SUB-21

Després de l’absoluta, avui és el torn del combinat nacional sub-21, que s’enfronta a Turquia en el duel corresponent al Preeuropeu. El conjunt otomà porta bons rècords als tricolors, ja que Andorra els va superar per 2 a 0 al duel d’anada a l’Estadi Nacional.

"PUNTUAR REFORÇA EL TREBALLA"

José Antonio Gomes El porter va manifestar que “és important començar bé i que puntuar reforça el treball dels últims anys”. I va afegir que “hem treballat molt i estem molt contents pel punt”, i sobre el penal, entre riures, va comentar que “potser és casualitat o potser treball, però tot ajuda”.

LA FIFPRO DONA SUPORT A ILDE I EL GOVERN NO ES PRONUNCIA

La FIFPro (Federació Internacional de Jugadors Professionals) va donar ahir suport a través de les xarxes socials a Ilde Lima després de ser apartat de la selecció. L’associació va destacar en un tuit que és el jugador que fa més temps que defensa la samarreta d’una selecció i que ha estat vetat per presidir l’associació de jugadors. D’altra banda, des del Govern van afirmar que el ministeri d’Esports no ha de pronunciar-se sobre un tema com aquest, però va demanar diàleg a totes les parts perquè es pugui solucionar el conflicte.