Pandèmia mundial

Tots els esportistes es sotmetran al cribratge en "els pròxims dies"

La ministra Sílvia Riva s'ha reunit amb els representants de les entitats esportives per fer seguiment dels protocols i exposar el pla de cara a la represa de l'activitat

Tots els esportistes s'hauran de sotmetre al cribratgeSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit avui, juntament amb lesfederacions d'esports col·lectius i alguns clubs, que tots els integrants del món de l'esport s'hauran de sotmetre a un cribratge general que es realitzarà durant "els pròxims dies i setmanes". La ministra de Cultura i Esports, SílviaRiva, s'ha reunit aquest matí amb elsrepresentantsd'aquestes entitats esportives per fer seguiment dels protocols i exposar el pla de cara a la represa de l'activitat que hauran d'aplicar totes les federacions, clubs, seccions, agrupacions i entitats privades que han de realitzar entrenaments i activitats. Riva, qui tindrà una reunió en els propers dies amb la resta de federacions i de clubs, ha exposat que caldrà fer un seguiment regular aplicant en cada moment les mesurespreventivesescaients i que, durant la temporada, s'aniran fent cribratges aleatoris. Així mateix, cada entitat ha d'informar al ministeri dels protocols preventius quese'n vanestablintals seus membres i serà la responsable del seguiment i aplicació d'aquests en lesinstal·lacions. La ministra i les entitats també han establert quins seran elspassosa seguir en cas de detectar un positiu, que aplicaran les autoritats sanitàries, les quals dictaran el procediment amb afectats i contactes.

Els responsables de l'esport també han acordat que s'establiran nuclis de convivència després dels cribratges que s'hauran de respectar durant la temporada i que, mentre aquests no estiguin formats, l'activitat s'haurà de fer evitant al màxim la interacció i amb l'aplicació de les mesures preventives. La pràctica esportiva es farà de manera individual o en grups reduïts i l'esport base es reduirà a una sola disciplina per tal que de limitar la participació d'infants i joves en diferents nuclis i fer més fàcil la traçabilitat en cas de donar-se algún cas positiu.

tracking