Atletisme

Bruno Hortelano torna per la porta gran

El velocista espanyol va reaparèixer amb rècord nacional dels 150 metres a l’Estadi Comunal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El velocista espanyol Bruno Hortelano va triar Andorra per reaparèixer després d’un any d’absència (no corria des de l’agost passat a Madrid), i ho va fer per la porta gran, amb rècord d’Espa­nya als 150 metres llisos amb una marca de 15”42, quan l’anterior era de 15”64, obra d’Alfonso Bor­reguero el 1978. Ni la incertesa per la cancel·lació de la cursa diumenge, ni l’estat del tartan de l’Estadi Comunal, ni històries. L’atleta venia a retrobar sensacions després de quasi un any sense competir i ho va fer del tot.

Hortelano va disputar la primera de les dues sèries dels 150 metres del Campionat d’Andorra i la va guanyar amb suficiència per davant del català Miguel Gash, Pau Blasi i d’Arnau Roig, mentre que a l’altra sèrie Guillem Arderiu va fer el rècord d’Andorra amb 16”71. Un cop creuada la meta va ser el moment de l’ovació de la tribuna de l’Estadi Comunal, amb força expectació tenint en compte que era un dia laborable i amb un centenar de persones, d’analitzar la cursa que acabava de fer mirant el vídeo enregistrat pel seu representant, de rebre felicitacions i fotografiar-se amb tothom que ho demanava, i d’atendre les preguntes dels periodistes.

El velocista va mostrar-se en estat pur i sobre aquesta reaparició va manifestar que “m’he mantingut dintre del meu objectiu que era estar present, és a dir, estava a la línia de sortida sense pensar en l’arribada i pocs cops ho he fet”. A més, va afegir que “m’ha sortit bé i fins i tot durant la cursa m’ha vingut un pensament de be now here, estic aquí ara. Algú especial em va dir abans de la cursa que fluís i és el que he fet”.

Sobre la nova plusmarca espanyola, Hortelano va explicar que “pels entrenaments sabia que estava bé de forma i estic més lleuger que mai perquè he fet un entrenament amb més intensitat i menys volum i estic més descansat”, i va cloure que “sabia que tenia una opció molt bona per fer la marca”. També va parlar del futur, encara que ell viu el present, i va assegurar que “l’objectiu era la cursa, ara tornar a Barcelona i demà anar al físio. Després ja ho veurem perquè les curses van sortint”. El corredor va descartar també realitzar concentracions en alçada al país, sense descartar tornar-hi per fer-hi alguna competició, ja que “als velocistes no ens va bé fer entrenament en alçada, però sí competir-hi”.

Pel que fa a la resta de proves, Guillem Arderiu i Carlota Màlaga van proclamar-se campions d’Andorra als 200 metres, Carles Gómez i Dayane Huerta als 800 metres, i Nahuel Carabaña i de nou Huerta, als 3.000 obstacles.

Bruno Hortelano torna per la porta gran

tracking