curses de resistència

L'executiu espera 10 milions de retorn d'Ironman

L’Andorra Multiesport Festival presenta un pressupost d’1,5 milions d’euros i el Govern espera obtenir un retorn de més de 10

Govern espera 10 milions de retorn d'IronmanXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aterratge a Andorra de The Ironman Group, la plataforma d’organització d’esdeveniments d’esports de resistència més potent del món, pot suposar una reactivació de l’economia per al país i l’empenta definitiva per consolidar el triatló al Principat. La seva carta de presentació, l’Andorra Multiesport Festival, tindrà un pressupost d’1 milió i mig d’euros i el Govern, segons va apuntar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, “ja té garantit el 50 per cent en aportacions que no són del Govern”, és a dir de patrocinadors i altres privats. El retorn econòmic per al país i que s’espera obtenir d’aquest gran esdeveniment multiesportiu és “una xifra que està en una forquilla d’entre 10 i 14 milions d’euros”, va apuntar Gallardo. El vincle entre el Govern i The Ironman Group abraça la possibilitat d’organitzar al país fins a cinc proves diferents. Un Andorra Multisport Festival que tindrà lloc durant el 2021 i on es podrà escollir entre diverses propostes , com l’Andorra Winter Triathlon que es farà al març. Les altres quatre quedan emmarcades en l’estiu i en ventall de cites inclou la nova triatló de mitja distància, Ironman 70.3 Andorra, que serà la més dura del món, la prova de BTT, Andorra BTT Classic-Pyrenees, la cursa de ciclisme de carretera Andorra 21 Ports i la competició de trail running Trail 100 Andorra-Pyrenees, previstes el juliol de 2021.

Les negociacions van començar fa tres anys, amb l’anterior legislatura, i per la motivació de portar a Andorra una triatló de mitja distància, una 70.3, que es va acabar desestimant. Ara, però, el projecte ha esdevingut en una proposta més ambiciosa i, segons va apuntar Gallardo “en una oportunitat única per al país de ser un referent en un esdeveniment multiesportiu de resistència”. L’acord, segons el ministre, aporta “la diferenciació, fer una cosa única i permet relacionar el nom d’Andorra a una marca internacional potent”.

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va explicar que l’Andorra Multisport Festival és una oportunitat que donarà “visibilitat al país, potenciarà la marca Andorra” i que signficarà “l’oportunitat per drenar un turisme que potser fins ara no teníem al país, afegint més oferta”. La ministra va afegir que el perfil internacional dels participants en els esdeveniments de The Ironman Group “és una bona oportunitat per tal d’arribar als visitants potencials perquè descobreixin el país i poder reactivar la nostra economia”.

Ironman està present a 55 països -Andorra serà el 56è- i ha esdevingut amb el pas dels anys una marca global i en la plataforma organitzadora d’esdeveniments esportius més gran del món. Més d’un milió d’atletes participen cada any en les seves curses i, tal com va apuntar el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, “Andorra té l’entorn ideal i és un enclau estratègic d’empresa. El seu gran tret diferencial i el que el fa esdevenir en un cas únic al món és que acollirà, un sol país, cinc proves el mateix any”.

THE IRONMAN GROUP NO ASSEGURA EL REEMBORSAMENT EN CAS DE CANCEL·LACIÓ

The Ironman Group no preveu dins la seva política de cancel·lació de curses, la possibilitat del reemborsament. Aquest aspecte pot resultar estrany recordant que l’Andorra Ultra Trail es va acabar, en bona part, per la polèmica que es va sorgir arran de la decisió de Cims Màgics, l’empresa organitzadora, de quedar-se amb el 60-70 per cent de la inscripció quan es va anul·lar per la crisi sanitària. “Acostumem a aplicar sempre el que marca la llei de cada país pel que fa a canvis de curses o reemborsaments. Fem el que s’ha de fer depenent de cada país” va intervenir Agustí Pérez, el director regional d’Ironman. Per part seva, el ministre Gallardo va defensar que “quan prepares un esdeveniment hi ha aspectes que no es poden controlar, ningú pensava que hi hauria una pandèmia”. En aquest sentit va apuntar que el Govern “la política d’empresa d’Ironman és la correcta i dona el suficient marge perquè es pugui aplicar el que requereix la situació”. El ministre va afegir que “al contracte hi ha les clàusules necessàries i, més en el context actual, per poder solucionar qualsevol imprevist. Esperem no haver-hi de recórrer”. Gallardo, que va afirmar “no voler mirar al passat”, amb referència a la polèmica amb Cims Màgics, no va confirmar ni desmentir que hi hauria reemborsament en cas d’anul·lació i va sostenir que hi ha altres fórmules com, per exemple, “si un atleta no pot participar, podria fer-la un altre any o la mateixa prova a un altre lloc”.

Govern espera 10 milions de retorn d'Ironman

tracking