El MoraBanc vol ser societat anònima esportiva al gener

La reconversió és una obligació marcada per la Llei de l’esport aprovada el desembre del 2018

El MoraBanc vol ser societat anònima esportiva al generBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la feina a la pista, almenys pel que fa a partits, aturada, el MoraBanc Andorra treballa ara als despatxos, i més enllà de la configuració de la plantilla per a la propera temporada des de l’entitat ho fa també per fer un canvi societari, ja que l’entitat ha de convertir-se en una societat anònima amb objecte esportiu (SAOE) abans del 23 de gener de l’any vinent, tal com marca la Llei de l’esport aprovada el desembre del 2018. El BC MoraBanc Andorra és actualment una SA (societat anònima) des dels anys noranta, quan la legislació espanyola obligava que tots els equips que disputaven les lligues de futbol i bàsquet adoptessin aquesta figura.

Amb l’entrada en vigor de la nova normativa al país, va introduir-se la figura de les SAOE, pensada per a tots aquells primers equips professionals de clubs que competeixen a l’estranger, i pensant també en inversors forans, com el cas de l’FC Andorra de Piqué. Aquesta figura ajuda també a protegir les entitats, ja que si la SAOE tingués problemes no afectaria la resta d’equips o la base. A partir d’una societat anònima no és possible passar a una SAOE, i és per això que la disposició transitòria tercera de la Llei de l’esport inclou aquest paraigua legal perquè el MoraBanc Andorra pugui fer-ho en un termini de dos anys des de l’entrada en vigor de la normativa (23 de gener del 2021). Des del club s’hi està treballant en espera que es pugui celebrar i aprovar-ho a la junta d’accionistes.

D’altra banda, el president del club, Gorka Aixàs, i el director general, Francesc Solana, van estar presents a la reunió telemàtica de l’ACB amb els clubs per explicar tota la intendència i les mesures de seguretat preparades per a la fase final de València.

EL MORABANC ANDORRA RECORDA LES 51 VÍCTIMES PER LA COVID-19

Andorra la Vella. La plantilla del MoraBanc Andorra va realitzar ahir un minut de silenci abans de la sessió d’entrenament al Poliesportiu en memòria de les 51 víctimes del coronavirus a Andorra. A l’homenatge, coincidint amb els tres dies de dol decretats pel Govern, s’hi van afegir, evidentment, l’staff tècnic i la resta al complet.

tracking