Curses d'obstacles

Ajornada al setembre

L’Spartan Race posposa la cita andorrana i programa la competició per al cap de setmana del 5 i el 6 de setembre

Ajornada al setembreSPARTAN RACE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les proves que acostuma a recollir més acceptació al Principat, l’Spartan Race, va comunicar ahir l’ajornament de la competició que havia d’acollir Grau Roig els dies 13 i 14 de juny. La crisi sanitària derivada per la pandèmia de la Covid-19 obliga a veure diàriament cancel·lacions i ajornaments de cites esportives i la de l’Spartan era qüestió de temps. Finalment, l’organització va confirmar que es posposa la prova andorrana al cap de setmana del 5 i 6 de setembre.

“El canvi de data és, simplement, per ser prudents, fer el primer pas per adaptar-nos a la situació que ens toca viure i, en definitiva, respondre amb les mateixes mesures que s’estan adoptant a la resta d’Europa”, va comentar al Diari el director de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz. “Hem intentat decidir l’ajornament amb el màxim temps possibe de marge per tal que la gent es pugui organitzar bé per al setembre i ajustant-nos a les preferències i disponibilitat del comú d’Encamp, Andorra Turisme i Grandvalira”, va afegir. Per a Sanz “hem fet el canvi de data perquè era la millor opció, tenint en compte que, excepte una que es manté a l’agost [Bialka Tatrzanska, a Polònia], la resta de proves a Europa s’han traslladat a partir del setembre”. Ara bé, el director de la prova és conscient que “tothom està expectant per saber com ens afectarà aquesta desescalada i quines mesures es prendran a tots els països”. El director de la competició va indicar, a més, que “ja sabem que la prova andorrana és una referència mundial i segurament atraurà molt de públic i, sobretot, servirà per canalitzar aquesta energia que tenim tots continguda i que hem de treure quan ens deixin”.

L’Spartan Race va inscriure al país uns 5.000 atletes l’edició anterior i després d'estudiar les diferents possibilitats i l'evolució de la pandèmia, l'organització va fer oficial una mesura inevitable davant la situació actual. A més, va recordar que un dels decrets del Govern estableix que "l'organització d'activitats lúdiques, culturals i esportives que superin el miler de persones quedaven suspeses".

Incertesa i optimisme

Malgrat tot, Sanz es va mostrar optimista a l’hora de valorar les possibilitats reals que hi ha de poder celebrar la prova de Grau Roig: “Ens estem adaptant a les circumstàncies i mantenim la il·lusió que es podrà fer al setembre i acabar la temporada en condicions”, va exposar. L’organitzador espanyol considera que “setembre és una bona data i si es poden dur a terme esdeveniments esportius a Europa, al ser a principis de mes pot ser una opció molt atractiva”. L’organització va comunicar també que els participants de totes les categories

–Ultra, Beast, Super, Sprint, Kids i Hurricane Heat– mantindran la inscripció per a la nova data sense realitzar cap tipus de tràmit. A més els espartans mantindran el seu dorsal per a la cita del setembre de manera automàtica i es conservaran els mateixos horaris. Amb tot, els que estaven inscrits i no podran participar al setembre tenen dues opcions: una transferència gratuïta a una altra cursa d'Espanya o França, o ajornar la inscripció per a qualsevol cursa d'Europa Occidental: Alemanya, Àustria, Itàlia, Espanya, Suïssa, els Països Baixos, França o Dinamarca.

EL CREADOR DE L'SPARTAN CREU EN LA RECUPERACIÓ

El fundador de l’Spartan Race, Joe de Seine, augura que després de la pandèmia de la Covid-19, els esportistes tornaran amb la mateixa força. Amb les competicions esportives aturades a tot el món per la pandèmia, en unes declaracions al Fòrum d’Indústria futbolística World Football Summit (WFS), de Seine va explicar que "tornarem on ho vam deixar. Hi haurà certa ressaca i la gent estarà preocupada, però a la llarga recuperarem la normalitat”.

tracking