El MoraBanc proposa Andorra com a seu per finalitzar l'ACB

El president del club, Gorka Aixàs, que compta amb el vistiplau del Govern, ha posat damunt de la taula l'opció el Principat en l'assemblea d'aquest matí

Els jugadors del MoraBanc es quedaran al país durant l'aturadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc ha proposat Andorra com a seu única per disputar el final de la temporada de la Lliga Endesa, en l'assemblea ACB que s'ha celebrat aquest matí via telemàtica. El president del club, Gorka Aixàs, ha posat damunt de la taula l'opció del Principat amb el vistiplau del Govern, ja que també serviria per reactivar una part del teixit econòmic del país.

El Poliesportiu seria l'escenari per jugar partits, els quals es disputarien a porta tancada, i pistes com el Pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany o el Prat Gran d'Encamp servirien per entrenar. A més, en cas de ser necessari, es buscaria com adaptar la retransmissió televisiva a aquestes intal·lacions per jugar-hi duels també.

Les Canàries, una de les comunitats autònomes d'Espanya menys afectades pel coronavirus, Saragossa i Madrid són les altres possibles seus que s'han proposat a l'assemblea, però aquesta decisió es prendrà en "les properes dates". "La garantia del compliment de les directrius marcades per les autoritats sanitàries serà el primer criteri per definir el lloc de celebraci´ó", han indicat des de l'ACB en un comunicat en què han exposat els múltiples acords presos.

El més rellevant és el de donar per finalitzada la fase regular i preparar la celebració d'un play-off amb els 12 primers equips de l'actual classificació en una seu única. A més, no hi hauran descensos a LEB Or, cosa que podria obligar a tenir una competició de 20 equips el curs vinent. Quant al format d'aquest play-off, els 12 conjunts estaran dividits en dos grups de sis equips, i tots ells disputaran cinc partits, un contra cada rival del seu grup. Els dos primers passaran a un quadre de semifinals i final, que també seran a partit únic. En total, està previst que es disputin 33 duels en dues setmanes. El MoraBanc, com a sisè classificat, ha quedat enquadrat al grup B amb el Reial Madrid (segon), Casademont Saragossa (tercer), València (setè), San Pablo Burgos (desè) i Herbalife Gran Canària (onzè).

DATA LÍMIT

Aquesta opció, com totes les previstes anteriorment, estan subjectes a les indicacions de les autoritats sanitàries, que marcaran el calendari defintiu. Amb tot, els clubs ja s'han posat el 31 de maig com a data màxima per decidir si finalment es disputa o no aquesta fase final. A més, han fixat el 10 de juliol com a límit per finalitzar la Lliga Endesa, i un mínim de tres setmanes de preparació abans de la reanudació de la competició. En cas d'haver de donar per acabada definitivament sense la disputa del play-off, el títol ACB quedaria desert.

SENSE NÒMINA SI NO ES JUGA

Per altra banda, Aixàs ha explicat després de l'assemblea que si es pot disputar la fase final, els jugadors i tècnics cobraran els seus sous íntegrament. No obstant, si no es pot acabar, l'acord amb el qual es va arribar amb la plantilla és quees reduiran les fitxes en un 20% del muntant anual, és a dir que no cobrarien tot el temps que han estat sense jugar. "Diu molt de la generositat dels jugadors, és un moment difícil, tots hem de ser capaços de fer el que puguem a al nostra justa mesura", ha assenyalat el president del MoraBanc.

Quadre play-off temporada ACB

tracking