Reportatge

Superar el coronavirus

Maria Tomàs és una de les animadores del MoraBanc que va contagiar-se del Covid-19 però que ja ha pogut derrotar la malaltia.

Superar el coronavirusBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Tomàs Freudenthal és una de les Snow Cheers, el grup d’animadores del MoraBanc Andorra. És també una de les 622 persones que han patit el coronavirus al Principat, però, sobretot, és una de les 94 que ha aconseguit superar la malaltia. Ha estat l’última protagonista de les Confinolis Sessions als perfils de les xarxes socials de l’entitat tricolor, en què ha explicat com ha viscut en primera persona el virus.

Tomàs va contagiar-se a l’escola, i recorda que “un dimecres em vaig trobar molt malament, i divendres quan van tancar les escoles em van fer la prova perquè havia estat en contacte amb una professora que estava infectada”, i recorda d’aquells primers dies algunes pors, “sobretot al principi, perquè mai t’esperes que et pot arribar”. L’altra gran por havia estat si havia ajudat a expandir el coronavirus: “a mi m’ho van dir dissabte, però de dilluns a dimecres vaig fer vida normal i et planteges tota la gent que has pogut contagiar, la qual cosa és el que més et pot arribar a preocupar”.

Per sort, Tomàs ha passat la malaltia relativament bé perquè “no he tingut febre ni tos cap dia, i ho vaig passar com un constipat normal”, i confessa que tot va canviar quan van començar a succeir-se les morts. “No obres els ulls fins que la teva mare et diu que ha mort tal persona, i és llavors quan penses quina sort he tingut d'haver-ho passat així de ràpid”.

Una de les passions de Maria Tomàs és el ball, una afició que està aparcada unes setmanes per les mesures sanitàries per combatre la pandèmia i la suspensió indefinida de la Lliga Endesa. La jove, però, reconeix que “tinc moltíssimes ganes de tornar a ballar als partits, aquests dies fem alguna cosa amb vídeos, però no és el mateix”, afegeix que “quan surts allà i veus tota la gent pendent de tu és una situació que impressiona”, i clou que “m’encanta ballar i m’omple, faig el que m’agrada, puc compartir-ho amb tothom i m’encanta l’experiència de poder ballar a cada partit”.

L'ACB RECAPTA 142.981 EUROS AMB SUBHASTES SOLIDÀRIES

L’ACB ja ha recaptat més de 140.000 euros amb les subhastes solidàries dintre de la campanya #LaMejorAsistencia, un import que anirà de manera íntegra a la Creu Roja. En total, la Lliga Endesa va posar a la venda 92 productes i 78 van acabar ahir aconseguint un total de 142.981 euros al tancament d’aquesta edició, destacant la samarreta amb què Rafa Nadal va guanyar Roland Garros l’any 2009. Aquest vespre acabaran la resta de les subhastes solidàries amb objectes que van sortir a la venda més tard, com el que va cedir el MoraBanc Andorra, un trofeu de màxim anotador de tirs de dos punts que va aconseguir l’exjugador tricolor Rickey Brown la temporada 1994-1995.

tracking