Aturats amb data límit

La UEFA suspèn tots els duels de clubs i seleccions fins a nova ordre

Aturats amb data límitFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA va decidir ahir suspendre tots els partits de clubs i seleccions fins a nova ordre en una reunió telemàtica que l’organisme europeu va mantenir amb representants de les 55 federacions nacionals del continent. D’aquesta trobada van sorgir decisions importants, com ara l’ajornament de l’Eurocopa fins a l’estiu del 2021, o canvi de dates de les finals de la Lliga de Campions i l’Europa League, però també es van prendre algunes mesures pel que fa al futbol de casa, tant a nivell dels equips com dels combinats nacionals.

La primera d’aquestes resolucions és que les lligues del país (tant la Lliga Multisegur Assegurances com la Lliga Unida, així com la Lliga Viatges Pantours de futbol sala) s’hauran d’acabar sí o sí abans del 21 de juny. En principi no hi hauria d’haver problema, ja que a la primera divisió resten només vuit jornades (dues de la fase regular i les sis dels play-off) i l’any passat la competició va finalitzar el 19 de maig, tot i que al final acabarà depenent de quant de temps s’allarga aquesta crisi sanitària. En aquest sentit, el president de la Federació Andorrana de Futbol, Félix Àlvarez, va manifestar que “hem d’acabar abans del 21 de juny, i depenent de com acabi la situació crec que ho podríem encaixar bé dintre d’aquesta data”.

L’altra afectació per a la Federació Andorrana de Futbol és a nivell de seleccions nacionals, ja que els duels amistosos que havia de disputar l’absoluta a final de mes contra Moldàvia i les Illes Fèroe queden ajornats fins al mes de juny. Per aquesta altra aturada el president de la FAF va admetre que “teníem previstos altres amistosos”, i va afegir que “caldrà veure si fem tots els partits o no, però els que estaven previstos al març s’acabaran disputant durant el mes de juny”. A més, la decisió de la UEFA d’aturar el futbol fins a nova ordre també afecta la selecció sub-21, que tenia duels del Preeuropeu contra Anglaterra i Àustria que, en principi, es disputaran entre els mesos de juny i de juliol.

Ajornament de l'Eurocopa

L’ajornament d’un any de l’Eurocopa perquè puguin acabar les competicions nacionals va ser el principal punt de la reunió. El president de la UEFA, Alexander Ceferin, va manifestar que “moure l’Eurocopa representa un gran cost, però farem tot el possible per garantir el finançament del futbol base i femení i que el desenvolupament del joc als nostres 55 països no es vegi afectat”. A més, també es va parlar de la possibilitat d’endarrerir la final de la Lliga de Campions fins al 27 de juny, tot i que l’organisme europeu no ho va confirmar.

RUBIALES APOSTA PER ACABAR LES COMPETICIONS "QUAN ES PUGUI"

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va explicar ahir en una roda de premsa que l’objectiu de la seva entitat és “acabar les competicions”, entre les quals s’inclou la Segona Divisió B, on milita l’FC Andorra. El màxim responsable del futbol espa-nyol va assegurar que “hem d’acabar sí o sí, si pot ser abans del 30 de juny [data en què acaba oficialment la temporada i els contractes dels futbolistes], però no ha de ser un mur infranquejable”. La voluntat d’acabar els campionats estaria sempre supeditada a les decisions sanitàries. El que sí que va deixar clar Rubiales és que a la RFEF no es preveu actualment cap de les opcions que s’han arribat a plantejar, com ara donar per acabada la competició, que tota la temporada sigui nul·la o que s’apliquessin com a finals les classificacions que hi havia un cop acabada la primera volta. Per últim, Rubiales va tranquil·litzar els clubs manifestant que “cobraran fins a l’últim euro que tenien garantit”, en el cas de l’FC Andorra, més de 130.000 euros del programa Impulso 23 de la RFEF.

tracking