Reportatge

Polèmica en 'stand-by'

La suspensió del partit de dissabte de l’Enfaf femení ha portat una disputa entre jugadores i la federació, que acusen de tracte diferent respecte als equips masculins. La FAF es defensa i assegura que el comportament és el mateix.

Polèmica en 'stand-by'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte passat al matí, la Federació Andorrana de Futbol anunciava que se suspenien tots els partits de la jornada a causa de la nevada. Hi havia programats un duel de la Lliga Unida, partits de base, i el de l’Enfaf femení. Fins aquí normal. Unes hores després, la FAF anunciava a les xarxes socials que els operaris de la Borda Mateu havien pogut treure la neu i que els partits programats per diumenge es podrien jugar amb total normalitat.

Va ser llavors quan una de les jugadores de l’Enfaf femení i de la selecció nacional, Míriam Tizón, va comentar la publicació de la FAF a les xarxes queixant-se sobre l’actuació de l’ens federatiu: “NO TENIU VERGONYA... Els partits femenins tampoc els heu anul·lat, oi? Bona presentació pel Dia Mundial de la Dona...”, deia en primer terme, i tot seguit afegia “si tan clar teníeu que els vostres operaris netejarien els camps del centre FAF, per què a primera hora heu anul·lat el partit que jugava el Sènior Femení a les 18 h de la tarda? Més autocrítica, si us plau! Canviarem la manera de fer de la Federació amb la nova junta dèieu... ?”. A més, Tizón també es queixava d’un tracte desigual per part de la FAF amb el futbol femení.

La reacció de la federació no va fer-se esperar, i va emetre un comunicat en què assegurava que “el cap de setmana passat s’han suspès tots els partits que s’havien de jugar a Andorra”. A més, va incidir que “volem remarcar que les jugadores de l’Enfaf reben el mateix tracte que els equips masculins, a nivell d’equipaments, entrenaments, desplaçaments, i tot el que calgui perquè puguin jugar amb les màximes comoditats possibles”, i s’afegia que “l’equip sènior, i només el sènior és retransmès cada vegada que juga com a local a través del canal de Youtube FAF TV Live, cosa que no es fa amb cap altre equip de l’Enfaf”.

La polèmica està servida, però en stand-by, ja que des del vestidor de l’Enfaf van manifestar que estan centrades en els objectius esportius, ja que l’equip està fent una excel·lent temporada (són segones a la Lliga i tenen opcions de pujar de categoria), i que creuen que la prioritat ara és mantenir la bona dinàmica sobre la gespa.

tracking