Esquí

Cande Moreno, novena al Mundial júnior

L’esquiadora va igualar al descens el millor resultat de la història del país en aquesta competició

Cande Moreno, novena al Mundial júniorFAE

Cande Moreno va fer ahir història amb una novena posició en el descens del Mundial júnior que s’està celebrant a l’estació noruega de Narvik. Amb aquesta classificació va igualar la millor que ha aconseguit mai un esquiador nacional en aquesta competició, el novè lloc de Santi López el 1994.

Moreno, que havia estat sisena i quarta als dos entrenaments oficials que es van realitzar, va acabar la cursa d’ahir amb un registre d’1’05”08, a 1”21 de la nova campiona del món júnior, que va ser l’austríaca Magdalena Egger. La segona posició va ser per a la també austríaca Lisa Grill, mentre que la italiana Monica Zanoner va tancar el podi.

Després de la cursa, Cande Moreno va manifestar que “esperava un millor resultat després dels entrenaments que vaig fer”, i va afegir que “he tingut alguna errada que m’ha fet perdre molta velocitat, però en general estic dins de l’objectiu, que era el Top-10, així que estic satisfeta amb la cursa que he fet”. De la seva banda, el director tècnic d’esquí alpí de la FAE, Max Tissot, va assenyalar que “fem un balanç positiu perquè estem a dins de l’objectiu que ens havíem proposat a principis de temporada, que era un Top-10”. A més, va declarar que “després dels entrenaments d’ahir i d’abans d’ahir hauríem esperat alguna cosa millor, però en tot cas ha sigut una bona cursa”.

Cande Moreno seguirà avui amb la seva participació en el Mundial júnior amb la disputa del supergegant, l’especialitat que millor se li està donant aquesta temporada, i on millors resultats està traient enguany, i demà disputarà la combinada alpina. Dijous i divendres competiran els representants masculins en aquest Campionat del Món júnior, Gabriel Bartumeu i Xavi Cornella, amb la disputa del gegant i l’eslàlom.

ÀLEX RIUS, 29È A ÀUSTRIA

Àlex Rius va ser 29è a l’eslàlom FIS que es va celebrar a l’estació austríaca de Leogang. L’esquiador va ser 42è a la primera mànega, però va poder remuntar fins a la 29a posició a la segona baixada. De la seva banda, Xavi Salvadores no va poder completar la segona mànega.

MARC OLIVERAS ACABA 36È A CRANS MONTANA

Marc Oliveras va finalitzar en 36a posició a la prova del Campionat Nacional de Suïssa de skicross celebrada ahir a l’estació helvètica de Crans Montana. L’esquiador no va poder repetir el Top-30 que havia aconseguit divendres a la cita de la Copa d’Europa que es va disputar a la mateixa estació, i ahir va quedar fora dels trenta primers classificats. El podi a la cursa d’ahir va ser íntegrament suís amb Ryan Regez, Joos Berry i Armin Niederer.