Poliesportiu

Barça, dos anys més

El conveni biennal entre el comú d’Encamp i l’FC Barcelona, que va expirar el setembre de 2019, es troba en el camí de prorrogar-se

Barça, dos anys mésCOMÚ ENCAMP

Creat:

Actualitzat:

Les seccions d’handbol, de futbol sala i d’hoquei patins del Futbol Club Barcelona seguiran venint aEncamp els dos estius vinents perrealitzar una part de les seves respectives pretemporades. El darrer contracte que unia l’entitat barcelonista amb el comú d’Encamp es va acabar el setembre del 2019 i les dues parts han transmès en diferents ocasions una gran sintonia i una predisposició irrefutable per renegociar el contracte i l’ampliació del conveni per dues temporades més. L’acord està molt avançat i tot fa indicar que el Barça, en aquestes tres seccions, es tornarà a vincular a Encamp en un nou acord biennal. El darrer pacte que van signar l’entitat barcelonista i el comú encampadà va ser biennal –per a les campanyes 2017- 2018 i 2018-2019– i per tant va expirar l’any passat. La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va comentar al Diari que “el conveni acaba amb la temporada 19/20. Sempre el renovem quan el Barça ja té definida la pretemporada dels seus equips, perquè així incloem les dates al conveni”. En aquest sentit, Mas es va mostrar molt optimista de cara a la renovació definitiva de l’acord i va comentar que “hi ha molt bona entesa i no hi ha d'haver cap problema perquè es renovi [el conveni]”. “A més a més, als partits es fa difusió de la parròquia amb audiovisuals i com dic, hi ha molt bona entesa per continuar amb l’acord”, va afegir la cònsol encampadana. Durant l’estada de les seccions blaugrana a Encamp són habituals les lloances dels esportistes cap al país, les instal·lacions i la climatologia. L’estiu passat, l’hoquei patins va tornar al Principat 15 anys després –no ho feia des de 2004– i el tècnic blaugrana, Edu Castro, ja va deixar clar a l’agost que “aquest any s’han donat les condicions per fer-ho [tornar a Andorra] i no serà l’última vegada”. I així serà, si res no es torça, l’agost de 2020 i el de 2021. La secció d’handbol fa 10 temporades consecutives que fa part de la preparació estiuenca a Encamp i mai han amagat la seva preferència per treballar al Principat. L’entrenador, Xavi Pascual, va exposar l’any passat que “no dic que nosaltres a Encamp estem com a casa, això ho diria si fos el primer any, sinó que som a casa”. A més, el capità, Víctor Tomàs, que va viure el 2019 la seva darrera pretemporada com a jugador en actiu, assegurava que per la gran quantitat de títols que s’han endut els darrers cursos que s’han iniciat al Principat, Encamp era “talismà” per a la plantilla del Barça d’handbol. La secció de futbol sala ha estat darrerament una altra de les habituals de terres encampadanes a l’estiu.

DOS ANYS D'ABSÈNCIA

El bàsquet, la incògnita La secció del Barça que, tradicionalment, ha tingut menys continuïtat pel que fa a les seves visites estiuenques a Encamp ha estat la del bàsquet. Per al nou conveni, no està assegurada la presència de l’equip, que, actualment, dirigeix Sevetislav Pesic i, en cas de no tornar, ja serien tres anys consecutius sense fer-ho. L’estiu del 2017, amb Sito Alonso a la banqueta, va ser la darrera pretemporada que els blaugrana van preparar a terres encampadanes. Curiosament, fa vora tres anys es va recuperar la tradició que l’any anterior, el 2016, havia trencat el grec Giorgios Bartzokas.

tracking