ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc conquereix Vitòria (73-77)

El MoraBanc Andorra suma l’onzena victòria a la Lliga ACB al Buesa Arena, on no guanyava des de feia 27 anys

El MoraBanc conquereix Vitòria (73-77)ACB PHOTO / A. BOUZO

Creat:

Actualitzat:

En un exercici de funambulisme i de maduresa mental, el MoraBanc Andorra va recuperar terreny a mossegades i es va regalar una victòria tan necessària com terapèutica. Per l’escenari, pel modus operandi i per inflamar-se de moral amb la Copa del Rei de Màlaga picant a la porta (73-77). I per saber, per fi, gestionar una resolució incerta en el tram final del duel. Bandja Sy, amb 15 punts, i Musli (12), arremangat des del principi, van ser els pals de paller del grup d’Ibon i el deixeble va superar el que un dia va ser mestre –Navarro va ser adjunt de Dusko al Baskonia fa 10 anys–. Escapçat en la direcció, sense Granger, Vildoza ni Pierria Henry, Dusko Ivanovic va rescatar Sergi García i, obligat per la necessitat, va donar galons de capità de vaixell al mallorquí, orfe fins ahir de protagonisme. Va destapar el MoraBanc el partit amb l’energia necessària i amb una lectura envejable. La circulació ràpida de bola feia trobar bons llançaments i un triple de Massenat, una maniobra a la zona de Musli i un tir de lliure de Sy iniciava les hostilitats amb un 5-10 de sortida. Sense Diagne ni Llovet, Musli es va haver de multiplicar a la pintura i va acabar la primera mànega carregat amb dues personals. Navarro va haver de cridar a capítol el grup després d’un triple de Janning que tornava a col·locar el Baskonia al davant (15-13) amb un parcial de 8-1. El MoraBanc va obrir el segon acte amb un 7-0 en contra (24-17) , perdent el rebot i donant segones opcions. Un triple de Sy i un de Jelinek van oxigenar la tendència i va obligar Ivanovic a prémer el botó d’emergència (26-25). La pausa no va tenir l’efecte que volien els vitorians i els tricolors van trobar el llibre d'instruccions i van aconseguir desxifrar el partit abans del viatge a vestidors amb 8 punts consecutius d’un inspirat Hannah (33-37). L’equip andorrà va reprendre la trama encaixant un 6-0 de parcial i amb una més que dubtosa tècnica al base nacionalitzat senegalès per flopping. Tot i això, Baskonia començava a patir sense bases i el MoraBanc corria a camp obert i espremia allò que sap fer. El conjunt tricolor, però, no acabava de tenir continuitat, ni sabia aprofitar les treves en defensa que donava el grup d’Ivanovic, es veia incapaç d’ampliar l’avantatge (51-52) i entrava en bonus. Semblava el partit abocat a un altre final ajustat. El MoraBanc, novament, davant la seva kryptonita i la semblança dels guarismes va tornar a posar a prova la psicologia de l’equip de Navarro. Va estirar el parcial fins al 55-65, la màxima distància, i gestionant les situacions sense badar, els andorrans van mantenir la seqüència, no es van tòrcer quan Baskonia va augmentar la duresa i van abandonar el Buesa Arena amb el somriure de guanyador. Restablerta la confiança i aprofitant la inèrcia, vèncer al Martín Carpena i mantenir el fil de l’Eurocup no sembla una quimera.

LES CLAUS

El triple

Massa erràtics amb només un 25% d’encert (5 de 20) des dels 6,75 i encara sense corregir la mancança en el tir lliure, ahir 14 de 22, als tricolors els va bastar fer bé el que saben fer.

El rebot

Atenent al context del duel el rebot es presentava clau per a la resolució. Al final, tot i perdre’l (45-38), tenir 13 pèrdues i no estar encertat des de fora, el MoraBanc va saber guanyar.

Últim quart

Arribats a un nou final ajustat l’equip va saber espolsar-se els fantasmes i va gestionar el darrer tram amb energia i bon ritme. La transició defensiva i tancar el rebot va ser cabdal.

El MoraBanc conquereix Vitòria (73-77)

tracking