Bàsquet

Retorn a la Copa del Rei tres anys després

El MoraBanc Andorra disputarà per tercera vegada a la història el torneig del KO després d’acabar la primera volta de l’ACB en setè lloc

Retorn a la Copa del Rei tres anys desprésXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Granada 1995, Vitòria-Gasteiz 2017 i ara Màlaga 2020. El MoraBanc Andorra disputarà la Copa del Rei per tercera vegada a la seva història a l’acabar en setena posició a la primera volta de la Lliga ACB. L’afició i l’equip no van poder celebrar-ho dissabte a la nit a Manresa, però els tricolors es trobaven en una situació força positiva respecte als rivals, i al migdia ja va aconseguir el bitllet matemàtic per ser a Màlaga entre el 13 i el 16 de febrer gràcies a la derrota de l’Herbalife Gran Canària a la seva pista contra el Baskonia, ja que el primer partit que el MoraBanc havia de mirar atentament, el Barça-Bilbao, va acabar amb triomf visitant en un duel espectacular que es va decidir a la pròrroga, i això va fer que la classificació s’hagués d’allargar durant uns minuts més. Així doncs, els homes d’Ibon Navarro s’afegeixen a Madrid, Barça, Saragossa, Tenerife, Bilbao Basket, València i Unicaja (com a amfitrió) al torneig del KO. De la decepció de dissabte a la nit es va passar a l’alegria d’ahir al migdia, i un cop assolida la classificació va ser el moment de fer les valoracions. El tècnic, Ibon Navarro, va manifestar que “estem a l’ACB més igualada dels últims anys i acabar entre els vuit primers té molt de mèrit”, i va afegir que “l’últim mes i mig hem jugat sense el nostre jugador referència que és el Moussa, i hem hagut de canviar moltes coses i jugar de manera diferent, i ha estat molt meritòria la capacitat de l’equip per renéixer i reiniciar-se durant la competició”. Per la seva banda, un dels jugadors, Nacho Llovet, va assegurar que “sabem la dificultat que té classificar-se, i aquest any més que mai amb equips d’Eurolliga que han quedat fora, i és un orgull i satisfacció per la feina ben feta”. Des dels despatxos, el director general del club, Francesc Solana, va assenyalar que “estem molt contents per haver aconseguit jugar la Copa en una temporada en què la lliga és tan competida i igualada”, i va remarcar que “haver entrat entre els vuit primers és motiu de celebració i per estar-ne ben orgullosos”. Per acabar, va concloure que “per a nosaltres, per al club i per al país seran dates molt importants per la repercussió que té, i hem de gaudir-ho al màxim amb la nostra gent que ens ha portat fins aquí”.

EL SORTEIG ES FARÀ AQUEST MIGDIA

Aquest migdia es coneixerà el rival del MoraBanc Andorra de cara als quarts de final de la competició, i el contrincant sortirà d’un dels quatre caps de sèrie: Reial Madrid, FC Barcelona, Casademont Saragossa o Iberostar Tenerife. El sorteig es farà a partir de les 12.00 hores a l’auditori del Museu Picasso de Màlaga, i es podrà seguir en directe a les xarxes socials de l’ACB (YouTube, Twitter i Facebook). La cerimònia serà presentada pel narrador d’eSports, Ibai Llanos, i els actors malaguenys Pablo Puyol i Canco Rodríguez seran les mans innocents que triaran el rival del conjunt tricolor. A més, els comentaristes televisius Sitapha Savané i Lucio Angulo analitzaran les diferents eliminatòries, i no hi faltaran els representants institucionals tant de l’ACB, de la ciutat de Màlaga i d’Andalusia. Per part del MoraBanc Andorra, el president Gorka Aixàs i el director general, Francesc Solana, viatjaran al sorteig. Si al MoraBanc li toca enfrontar-se al Reial Madrid (com va passar el 2017), ja sap que el partit de quarts de final serà el dijous 13, ja que els blancs han tancat la primera volta com a líders, mentre que si és contra algun dels tres altres caps de sèrie, dependrà de l’ordre en què surti l’eliminatòria. Sobre el rival, Ibon Navarro va declarar que “tot pot passar, especialment a la Copa, és una competició que hem de gaudir, però sobretot hem de competir”, i Nacho Llovet va declarar que “anem sense pressió, però amb totes les ganes del món i a guanyar, i també a intentar aprofitar l’oportunitat”.

tracking