Sense precedents

Irineu Esteve torna a superar-se i assoleix una brillant vuitena posició a l’última cursa del Tour de Ski a Val di Fiemme

Sense precedentsMONTSERRAT ALTIMIRAS

Irineu Esteve fa tres anys que guanya el premi a millor esportista de l’any d’Andorra i no és fruit de la casualitat. Resultats com els d’ahir són els que fan que el fondista de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) destaqui i brilli com ningú entre tots els representants tricolors a nivell internacional. Ahir va assolir una nova fita sense precedents amb la vuitena posició a la darrera prova de l’exigent Tour de Ski, la competició de més prestigi d’aquesta disciplina, la qual puntua per a la Copa del Món i compta amb els millors esquiadors de fons de tot el planeta. Esteve va completar els 10 quilòmetres patinadors a Val di Fiemme amb un gran registre i amb una remuntada final impressionant. L’andorrà va començar la pujada fina, la mítica Pujada de Cermis situat en la 28a posició, i va creuar la línia de meta a la part alta en la vuitena plaça amb un registre de 31’43’’6, quedant-se a només 47’’8 del guanyador, el noruec Simen Hegstad Krueger. Aquest és el millor resultat de l’andorrà en una Copa del Món, i supera la 16a posició de la prova del divendres a Val di Fiemme i la novena que va assolir a Falun (Suècia) el 17 de març. El gran resultat d’ahir va servir a Esteve per ocupar la 23a plaça de la classificació general del Tour de Ski després de 50 quilòmetres de competició repartits en set proves i nou dies, superant així la 24a de la temporada passada. El temps total de l’andorrà ha estat de 3 hores 5’10’’6, i s’ha situat a 6’52’’5 del campió, el rus Alexander Bolshunov. Tot plegat, òbviament, es va valorar molt positivament des de la FAE, tot i que Esteve assegurava tenir un regust final agredolç en no haver començat bé. “Hem pogut salvar el Tour de Ski amb les dues últimes etapes a Val di Fiemme, sense comptar l’esprint. Pensava que podia estar una mica més endavant, sobretot a les primeres etapes, però al final acabem amb un gust agredolç. Llàstima del principi”, va valorar ahir l’andorrà. Amb tot, també va indicar que “estem contents” i sobre la cursa va assenyalar que “des del primer moment hem vist que tenia bones sensacions i ho hem aprofitat. Al final ha sortit un bon resultat”. El seu entrenador, Joan Erola, també va considerar que podia haver aconseguit un resultat encara millor, però lloava la gran actuació i el nivell exhibit. “Ha fet una pujada espectacular. Penso que podia haver estat fins i tot més endavant, per com estava. Aquest és un súper resultat i estem molt contents. Ha estat una gran feina de tot l’equip, ha estat molt forta però ha valgut la pena i hem de felicitar tothom, sobretot l’Irineu, que s’ho mereixia”, va exposar el tècnic, que posava en relleu la reacció al mal inici al Tour. “Amb el que em quedo, a més del gran resultat, és amb què ha sabut reaccionar a un resultat no esperat, i això és molt important”, va concloure.

Vila, 15a a Suïssa

L’altra representant de fons, Carola Vila, també va destacar ahir a la Copa d’Europa de Campra, i va obtenir un 15è lloc, sent aquest el seu millor resultat en una cita del circuit continental sènior.

VICTÒRIA DE CANDE MORENO A TIGNES

Cande Moreno va tornar ahir a la competició i ho va fer per la porta gran, amb triomf al supergegant FIS disputat a Tignes-Val Caret (França). En aquesta primera cursa, en la disciplina de supergegant, Moreno va fer un crono de 1’21”99, amb 0”36 d’avantatge sobre la segona classificada, l’espanyola Mireia Vázquez i 0”43 sobre la tercera, la italiana Alicia Mus. “He tingut bones condicions i bones sensacions. He fet alguna errada, però després a la resta he esquiat molt bé i estic molt contenta de començar així l’any” va explicar Cande. Per altra banda, a Pila (Itàlia), les joves esquiadores de la FAE també van competir, i ho van fet en un gegant FIS en el qual Carla Mijares va ser novena a 2”35 de la guanyadora, la italiana Carole Agnelli, mentre que Iria Medina va acabar 18a a 3”89. En nois, Ty Acosta va ser 26è, Robert Ferrari, 29è i Roger Bartumeu, 30è. Finalment, Àlex Rius no va poder completar la primera mànega de l’eslàlom de Copa d’Europa de Vaujany.