ACB LLIGA ENDESA

Pallissa al Saragossa i més a prop de la Copa

El MoraBanc signa una gran exhibició contra el Saragossa amb rècord de triples anotats en un partit ACB i s’apropa a la Copa del Rei

Pallissa al Saragossa i més a prop de la CopaFernando Galindo

El MoraBanc Andorra ensuma la Copa del Rei. L’acaricia, hi està a prop, però encara no la té certificada. No ho podrà fer fins dissabte vinent a la pista del Baxi Manresa, tot i que el primer pas, guanyar el Casademont Saragossa, el va assolir ahir, i ho va fer de la millor manera possible. Els d’Ibon Navarro van protagonitzar una exhibició d’un gran nivell en un nou partit coral en un Poliesportiu que va gaudir al màxim els 17 triples que es van anotar ahir, un nou rècord del club a la lliga ACB. Conscients del que hi havia en joc, els jugadors del MoraBanc van exhibir una posada en escena immillorable agafant avantatge des del minut 1 i amb el triple com a principal aliat. Fins a cinc en el primer quart. L’equip va saber sobreposar-se a la intensa lluita pel rebot que proposava el Casademont Saragossa gràcies als seus centímetres superiors en pràcticament totes les línies de joc. Tot plegat va fer que l’avantatge al final dels 10 primers minuts fos força bo per als del Principat (25 a 16). El Saragossa va fer un pas endavant en el segon període i va poder retallar diferències (27 a 23), però el MoraBanc no abaixava els braços i seguia lluitant i encertat de cara a cistella. Així va poder assolir una màxima de 14 punts (40 a 26), però va ser aleshores quan va aparèixer l’encert exterior dels aragonesos, que van respondre a la màxima diferència amb tres triples seguits, dos de l’ex-Andorra Dylan Ennis, i un altre de Robin Benzing. Els tricolors van tallar el parcial de 0 a 9 amb la mateixa arma, el triple, tot i que va ser Ennis qui va tenir l’última paraula abans del descans amb un altre gran tir exterior que situava el 46 a 40. A la represa, el Saragossa va culminar un parcial de 6 a 18 des de la màxima diferència amb dues cistelles ràpides en menys d’un minut que proposaven un partit nou. Una va ser del jove Carlos Alocén, la sensació d’aquesta temporada, que va posar contra les cordes els tricolors situant-se a una diferència mínima amb 10 punts seguits dels seus, que anaven responent a les cistelles tricolors. Després de l’aparició del jove de 19 anys, Frantz Massenat, un dels millors ahir, va començar a encarrilar la victòria amb sis punts seguits. L’escorta va iniciar un parcial demolidor de 20 a 7 abans d’arribar al final del tercer període que deixava el triomf molt a prop (73 a 59). El MoraBanc va voler esvair qualsevol tipus d’opció de repetir el que va passar l’any passat, i va prémer encara més l’accelerador al darrer quart. Als tricolors els hi sortia tot i van arribar a anotar 106 punts a l’equip amb la millor defensa de la lliga, pels 78 del Saragossa. Clevin Hannah va acabar com a més destacat, amb 20 punts i 29 de valoració, però tot l’equip va estar a un gran nivell, amb fins a sis jugadors més amb dobles dígits en valoració. L’equip sabrà dissabte si anirà a la Copa del Rei de Màlaga en el duel contra el Manresa. Abans, però, enceta el Top-16 de la Eurocup a Badalona contra la Penya.

LES CLAUS

Triple

El Morabanc es va aliar amb l’encert exterior des del primer quart (amb cinc cistelles) i va acabar assolint un nou rècord de triples en un partit a l’ACB situant-lo en 17.

Rreacció

El saragossa es va situar molt a prop a l’equador del tercer període, però l’equip va començar a encarrilar la victòria amb un parcial de 20 a 7 abans d’enfilar els últims 10 minuts.

Culminació

Lluny de repetir la història de l’any passat, el MoraBanc va anar encara a més en el darrer quart, en el qual tot li va sortir de cara per culminar una gran exhibició al Poliesportiu.