La gran nit

L’FC Andorra rep el CD Leganés a la primera ronda de la Copa del Rei sense cap pressió i amb la il·lusió de donar la sorpresa

La gran nitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra s’enfronta aquesta nit (21.00 hores, Prada de Moles) al CD Leganés a la primera ronda de la Copa del Rei, en un partit il·lusionador contra un equip de primera divisió, però en què els tricolors no tindran cap pressió i buscaran donar la sorpresa amb el nou format del torneig del KO instaurat per l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol). Gabri no podrà disposar d’Ernest Forgas i Fede Bessone per lesió, mentre que el tècnic del conjunt pepinero, Javier Aguirre, va anunciar ahir que farà “vuit o deu canvis” respecte al partit de lliga que els madrilenys van empatar al camp de l’Alabès. L’FC Andorra va guanyar-se el dret a jugar aquest torneig després del triomf contra el Vilassar a final del curs passat a la final del Campionat de Catalunya i després de vèncer l’Andratx a la prèvia de la competició fa unes setmanes. És per això que el tècnic tricolor, Gabri García, va explicar ahir que el missatge que ha transmès als jugadors és que “gaudeixin del moment, que és històric, i que el gaudim tots sense pressió i sortint a fer-ho com sempre”. A més, va afegir que “és molt difícil i pocs cops un equip de Segona B n’ha eliminat un de Primera, però hem de jugar i quan sortim serem 11 contra 11. Hem d’estar el màxim de concentrats i intentar mantenir-nos vius al partit el màxim de temps possible”. Sobre el plantejament del partit, Gabri va assenyalar que “ho farem com sempre, hem demostrat ser valents i ara és una oportunitat per ser-ho més que mai”, i va refermar que “per un dia no canviarem el treball que fa mesos que fem. Intentarem dominar el partit, tot i que tindrem més dificultats del que és habitual”. Segons va explicar el tècnic tricolor, l’alineació tindrà alguns dels jugadors habituals i d’altres que no gaudeixen de tants minuts com Moha Keita, que ve d’una lesió, o Iker Goujón, protagonista dissabte contra el València Mestalla, però que tampoc està tenint gaires oportunitats a la lliga, igual que la majoria de jugadors del Leganés que hi haurà avui sobre el terreny de joc. Precisament sobre el rival, Gabri va manifestar que “la majoria seran del primer equip i del màxim nivell, i segur que els servirà per reivindicar-se”.

Etiquetes:

Millores a Prada de Moles

Prada de Moles estrenarà avui algunes millores, com nous seients a la zona de llotja o cabines per facilitar la feina de la premsa. A més, ahir els operaris encara acabaven de netejar la neu que hi havia acumulada al voltant del terreny de joc.

24 AN YS DESPRÉS

L’última temporada en què l’FC Andorra va disputar la Copa del Rei va ser la 1995-1996, i tot i tenir un format diferent a l’actual els tricolors també van enfrontar-se a un equip de Primera Divisió, llavors el Celta de Vigo. L’equip militava a la Segona Divisió B i va eliminar a la primera ronda el Palamós (de Tercera Divisió) amb un marcador global de 3 a 1 després de vèncer 1 a 0 al Principat i 1 a 2 a terres catalanes. A la segona ronda el rival va ser el Getafe, consolidat actualment a Primera Divisió, però que llavors estava a Segona, i que va caure 4 a 2 després de perdre 3 a 0 al Comunal i guanyar 2 a 1 a casa. I entre final de novembre i mitjan desembre va arribar el premi gros amb l’eliminatòria contra el Celta de Vigo, que aquell any va finalitzar 11è a Primera Divisió. El resultat va ser contundent amb un 7 a 0 global (0 a 5 al Comunal i 2 a 0 a Balaídos), tot i el bon paper tricolor, especialment al partit disputat al Principat.

tracking