Esquí

Joan Verdú es provarà abans en curses FIS

L’esquiador no disputarà cap de les dues Copes d’Europa que hi ha aquesta setmana i la vinent a Suècia i Noruega

Joan Verdú es provarà abans en curses FISFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) està tractant amb cura el retorn de Joan Verdú a la competició. Després de la greu lesió al genoll que va patir al desembre i que el va deixar apartat de les pistes tota la temporada, l’esquiador andorrà va arribar a la presentació d’aquest curs amb l’objectiu clar de reprendre l’activitat competitiva de manera progressiva i sense voler anar més de pressa del compte. Verdú va comentar que no descarta ser en una Copa del Món a mitjan final de temporada, en funció de com es trobi, però té com a objectiu principal la Copa d’Europa i, si pot, situar-se entre els 30 millors en les curses que vagi fent.

No obstant això, abans de fer el retorn oficial a una prova continental l’esquiador del Principat debutarà previsiblement en una prova FIS o similar. És per això que no disputarà cap de les dues cites de Copa d’Europa que hi ha durant els propers dies. En la primera, dos eslàloms que es faran demà i dissabte a Funasdalen (Suècia), els riders que representaran la FAE seran Axel Esteve i Àlex Rius. Pel que fa a la segona, dos gegants (la disciplina de Verdú) que es disputaran dilluns i dimarts de la setmana que ve a Trysil (Noruega), l’únic andorrà serà Esteve. El 5 i 6 de desembre hi haurà uns gegants FIS a la mateixa estació noruega, però en tampoc hi serà Verdú. Sí que hi competiran Gabriel Bartumeu i Xavi Cornella.

De la seva banda, l’altre gran esdeveniment d’aquesta setmana és la segona Copa del Món de Mireia Gutiérrez. L’esquiadora andorrana ja es troba als Estats Units per disputar el segon eslàlom de la temporada, només una setmana després del debut del curs dissabte passat a Levi. Diumenge disputarà a les 15.45 h (hora d’Andorra) la primera màniga a Killington.

Esteve i Vila, a Noruega

De la seva banda, Irineu Esteve i Carola Vila també entraran en acció demà amb la disputa d’una prova FIS a Gaala. Esteve farà una cursa de 15 quilòmetres clàssics, mentre Vila en farà una de 10.

tracking