Esports d'hivern

Special Olympics Andorra vol acollir uns Jocs Europeus el 2022

L’entitat posa en marxa la secció d’esports d’hivern ampliant l’equip d’alpí a altres disciplines

Special Olympics Andorra vol acollir uns Jocs Europeus el 2022A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb els Jocs Special Olympics celebrats a Andorra la Vella i la Seu d’Urgell el 2018, i els Jocs Mundials d’Abu Dhabi d’enguany, Special Olympics Andorra s’ha situat com una de les entitats esportives per a gent amb diversitat intel·lectual més reconegudes en l’àmbit internacional. Ara, l’ens vol seguir creixent posant en marxa la nova secció d’esports d’hivern, que serà una ampliació de l’equip creat anys enrere d’esquí alpí. La federació vol crear equips de raquetes, esquí de fons, surf de neu i patinatge artístic, en funció del nombre d’interessats.

Aquest seria un primer pas per poder organitzar el 2022 un Campionat Europeu d’hivern a Andor­ra, amb múltiples esports i dies de competició i amb una desena o més de països. Abans, el 20 i 21 de març del 2020 es disputarà la tradicional Copa d’Andorra, que comptarà amb la novetat que es farà en dos dies. “Moltes federacions ens comentaven que decidien no venir perquè no els sortia a compte per un dia”, va explicar ahir el president d’Special Olympics, Àlex Terés, que enguany també espera un creixement en la competició local.

Per poder donar un impuls a la nova secció, l’entitat andorrana celebrarà el 30 de novembre un sopar per recollir fons a la Borda Pairal, que inclourà una subhasta solidària conduïda pel presentador Carlos Sobera. A aquest esdeveniment assistiran diverses personalitats i esportistes, entre els quals hi ha confirmat l’ex-seleccionador espanyol Vicente del Bosque. S’hi subhastaran múltiples objectes, com ara una samar­reta dedicada de Rafa Nadal o un disc de Josep Carreras, entre molts altres.

tracking