Eurocup

El millor remei

Un irresistible MoraBanc Andorra esborra el Mònaco i corda amb solvència el tercer triomf a l’Eurocup

El millor remeiFernando Galindo

Del titubeig inicial a la voracitat. El MoraBanc Andorra va resoldre d’una manera fantàstica un partit que va començar amb tics agònics i que va capitular en una victòria espectacular, tan necessària com terapèutica. Abraçat a la jerarquia de Hannah (16 punts) i l’aportació anotadora de Tyson Pérez (12), Todorovic (10) i un Senglin imperial al darrer quart (16), l’equip andorrà es va espolsar de la manera més contundent alguns fantasmes que ja començaven a trepitjar la Baixada del Molí.

Amb jugadors de nivell d’Eurolliga el Mònaco es presentava com un rival extremament físic, molt dur i que porta el rival a l’extrem de l’exigència. Els va costar als dos equips entrar al matx i es van prendre el seu temps abans d’ajustar-se. El de Sasa Obradovic exposaven les seves intencions amb una defensa intensa i amb un Buckner intimidador ense­nyant quilos, potència i punts a la pintura. El MoraBanc va agafar escalf i es va començar a configurar amb una bona circulació de pilota i amb un Todorovic entonat amb 6 punts. Els decibels del Poliesportiu van augmentar replicant dues tècniques al MoraBanc, a Diagne i a la banqueta tricolor, i amb Massenat acumulant dues faltes en aquesta primera mànega. El Mònaco va aprofitar, amb dos triples consecutius, la inèrcia i el moment de debilitat dels andorrans, que no eren capaços de cargolar la defensa (19-25). L’estadística dels monegascos en el tir lliure (7 de 12) permetia a l’equip tricolor mantenir-se en el partit. En aquest punt, va arribar la metamorfosi. Va despertar captivador el MoraBanc el segon acte amb un parcial de 8 a 2 que li va atorgar el testimoni del marcador i que va obligar Obradovic a refredar la situació. L’equip d’Ibon Navarro va formigonar la seva defensa, es va corregir en el rebot i va deixar el Mònaco amb només 12 punts en aquest segon acte, 7 dels quals sumats al darrer minut amb un parcial de 0 a 7. La mala selecció d’alguns tirs i el fet de no poder mantenir l’agressivitat amb la bola no permetia al MoraBanc respirar i ho deixava obert per a la segona part (38-37). La tornada de vestidors els va anar bé als andorrans. Encomanats per la rauxa de Diagne i l’encert des del perímetre els tricolors, revitalitzats, van conquerir el màxim avantatge (+13) fins aleshores amb un contundent parcial de 21 a 9 (59-46). Un coixí que va arribar als 15 punts (62-47) just abans d’enfilar l’última entrega i quan l’equip ja s’agradava sense dissimular. En el punt més dolç i amb una resolució que es presentava plàcida, guanyar el basket average –a l’Stade Louis II el MoraBanc va perdre de 16 punts– semblava la cirereta per facturar la tercera victòria en la competició. Jeremy Senglin s’ho va proposar i amb 12 punts i tres dianes des dels 6,75 a l’últim quart va obrir la porta a una victòria necessària i a l’opció d’haver pogut esmicolar l’average.