Reportatge

Un triomf pioner

El GAEE va estrenar el seu conjunt mixt el cap de setmana passat al Trofeu Vilablareix, en el qual va assolir la victòria.

Un triomf pionerGAEE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins ara, la gimnàstica rítmica andorrana no estava acostumada a explicar resultats amb presència masculina, però aquesta tendència podria canviar ben aviat. El cap de setmana passat, el GAEE (Grup d’Amics d’Escaldes-Engordany) va participar per primera vegada en una competició presentant un conjunt mixt. Ainoa Martos, Judith Flinch, Jéssica Pereira i Cristina Férriz van estar acompanyades al primer Trofeu Vilablareix d’Alejandro Doña, un gimnasta de Granada que va arribar al país l’estiu passat i que fins ara havia disputat competicions en solitari.

El resultat va ser una primera posició d’entre uns 30 conjunts de Catalunya i d’Aragó en cèrcol i masses. “És un avenç important. Ja ens és difícil ajuntar un sènior perquè als 18 anys tot­hom marxa, però amb ganes i il·lusió ho podem aconseguir”, comenta l’entrenadora del GAEE, Mery Torres, que explica que aquesta primera competició és una cita de preparació per a una competició de caire internacional que disputaran a Bilbao el 16 de novembre .

Doña, que des dels 12 anys practica la rítmica, està acostumat a veure altres competidors masculins en aquest esport perquè a Espanya és més habitual, però explica que quan va arribar aquí “hi havia molta gent il·lusionada de veure un noi”. La voluntat del món des del GAEE i la gimnàstica rítmica andorrana és normalitzar aquesta situació, i de fet ja hi ha un noi de categoria infantil que també entrena amb el GAEE i un altre de cinc anys que està en iniciació.

tracking