Eliminatòria impugnada

L’Andratx demana no jugar la prèvia de la Copa del Rei contra l’FC Andorra

Eliminatòria impugnadaFCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eliminatòria prèvia de la Copa del Rei que havia d’enfrontar l’FC Andorra amb el CE Andratx el 13 de novembre està en l’aire, ja que el conjunt balear va presentar una impugnació a l’RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) perquè no es jugui aquest partit. El club de les Illes argumenta que s’hauria d’enfrontar a un equip de Tercera Divisió i no pas de Segona Divisió B, com és el cas dels tricolors, i demana passar directament a la primera ronda (en què s’enfrontaria a un equip de Primera), o disputar la prèvia contra el Vilassar, el campió de l’altre grup de Primera Catalana la temporada passada.

Etiquetes:

L’FC Andorra juga la Copa del Rei després de ser l’any passat campió de Primera Catalana i disputa el torneig dintre de la categoria F, “18 equips campions de categories territorials que ascendeixin als 18 grups de Tercera Divisió, a més dels campions de les federacions de Ceuta i Melilla”. Els tricolors compleixen la primera premissa, haver estat campions autonòmics de Catalunya, però no la segona, disputen la Segona Divisió B després de comprar la plaça vacant del Reus.

En declaracions al Diari, el president del CE Andratx, Rafael Ribot, va manifestar que “nosaltres no tenim res contra l’FC Andorra o contra la federació, però basant-nos en el reglament, a la prèvia hi ha d’haver 20 equips de Tercera Divisió, i creiem que no hi hauria igualtat de condicions”, i va afegir que “no demanem que eliminin l’Andorra, creiem que hauria d’ocupar a la Copa del Rei la plaça que va deixar el Reus i entrar a la següent eliminatòria”. Per últim, el dirigent va explicar que “si fos a casa, amb l’escalf del nostre públic, seria una altra cosa, però hi ha un premi que és jugar contra un equip de Primera, i que toqui l’FC Andorra ho engega tot a rodar i ens desmoralitza.

Segons ha pogut saber el Diari, la intenció de l’RFEF és emetre avui un veredicte i Ribot va assegurar que “nosaltres acceptarem el que ens diguin i estem preparats per viatjar si al final ho hem de fer”. Des de l’entitat tricolor van preferir no fer cap comentari sobre la impugnació dels balears.

REPORTATGE

Punts forjats al darrere El bon inici de l’FC Andorra en el seu retorn 21 anys després a la Segona Divisió B s’explica en gran manera des de la solidesa defensiva que està mostrant l’equip de Gabri Garcia. En els deu partits disputats fins al moment (en què ha aconseguit cinc victòries, quatre empats i una única der­rota la primera jornada) els tricolors només han rebut sis gols, que suposa una mitjana de només 0,6 dianes per matx disputat. Aquests números situen els del Principat entre els equips menys golejats de les grans lligues europees. Segons un estudi a Twitter de @vintage_stats, els tricolors entren al Top-15 de les millors defenses de les tres primeres divisions de les lligues d’Espanya, França, Itàlia, Anglaterra i Alemanya. La taula l’encapçala un altre conjunt de la Segona Divisió B, en aquest cas del grup 4, el Cartagena, que només ha encaixat dos gols en 10 partits, que suposa 0,2 per matx. El segon lloc és per al Reims de la Ligue 1 gal·la, amb una mitjana de 0,36 dianes per duel disputat, mentre que el podi el tanca el Potenza de la Serie C (Tercera Divisió d’Itàlia), que rep 0,42 gols per partit. Aquest rànquing també té il·lustres com el París Saint Germain o l’Atlètic de Madrid, quart i cinquè, respectivament. L’FC Andorra comparteix el 13è lloc amb dos equips més de Segona B, el Lleida i l’Eivissa, i és que tots tres han encaixat 0,6 gols per partit, amb un total de sis en 10 duels.

Eliminatòria impugnada

tracking