Curses de muntanya

Òscar Casal finalitza en 12a posició a la SkyMasters a Limone

El corredor de la FAM va quedar-se a tocar del Top 10 a les finals de les Skyrunner World Series

Òscar Casal finalitza en 12a posició a la SkyMasters a LimoneFAM

Òscar Casal va finalitzar en 12a posició a la SkyMasters disputada a Limone sul Garda, la cursa que tancava la temporada de les Skyrunner World Series, la Copa del Món de curses de muntanya. La prova va estar marcada per la meteorologia, ja que les fortes previsions de pluja van fer que la cursa s’hagués d’avançar a les 8.00 hores, quan la sortida estava programada inicialment per a les 13.00 hores.

La prova tenia un total de 27 quilòmetres de recorregut amb 2.600 metres de desnivell positiu. Òscar Casal va sortir bé lluitant per les primeres posicions en els primers quilòmetres i les dues primeres pujades, però a la baixada final va perdre algun lloc fins a acabar creuant la línia de meta en 12a plaça, a tocar del Top 10, amb un registre final de 3 hores i 19 minuts. La victòria va ser per al japonès Ruy Ueda, seguit per l’espanyol Oriol Cardona i el britànic Christian Mathys. Qui no va poder córrer finalment va ser Marc Casal, que no va prendre la sortida a causa d’una gastroenteritis que ha patit els últims dies.

Després de la cursa, Òscar Casal va manifestar que “he tingut molt bones sensacions, he estat lluitant fins al quilòmetre 20 entre els vuit primers, i després he patit una mica”, i va afegir que “he tingut una patinada amb el fang i he hagut d’abaixar una mica el ritme, però estic content de la cursa que he fet”. Per la seva banda, el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, va declarar que “ha estat una cursa espectacular, amb un nivell altíssim, on hi havia tota l’elit del trailrunning”.

Amb aquest resultat, Òscar Casal ha acabat en 21è lloc a la general de la Copa del Món amb un total de179 punts en quatre curses disputades, mentre que el seu germà, Marc, tanca la temporada en 24a posició amb 166 puntsen sis proves tot i no poder competir durant la jornada d’ahir.