EUROCUP

La mateixa història (87-72)

El MoraBanc Andorra cau contra la Virtus de Bolonya i continua sense guanyar lluny del Poliesportiu

La mateixa història (87-72)VIRTUS BOLONYA

El MoraBanc Andorra va tornar a mostrar la seva pitjor cara, va caure contra la Virtus de Bolonya i segueix sense conèixer la victòria lluny del Poliesportiu d’Andorra. Els tricolors van aguantar durant el primer quart mentre van entrar els triples, però a mesura que anava minvant l’encert en el tir exterior l’equip va entrar en el bucle habitual de les desconnexions dels partits fora de casa i no va poder sumar el triomf.

L’encert del MoraBanc Andorra d’inici va ser senzillament espectacular amb tres triples seguits (dos de Hannah i un de Walker), mentre que la Virtus feia mal a la zona amb Julian Gamble, autor de sis punts seguits per situar l’empat a nou al marcador. A partir d’aquí, els tricolors van aprofitar el festival amb el tir de tres punts (els del Principat van tancar el primer període amb un 7/9 i un 77,8 per cent d’efectivitat) per anar marxant a poc a poc al marcador fins als 11 punts de renda màxima (17-28) amb què es va tancar el primer quart.

L’encert tricolor es va tallar en sec i els italians ho van aprofitar, gràcies en especial a la figura de Gamble, que seguia amb la seva exhibició particular fent mal sota la zona tricolor. En canvi, els d’Ibon Navarro van anar-se apagant amb errades, tirs precipitats (es va passar del 7/9 en triples del primer quart al 8/15 del descans) i les desconnexions habituals dels últims partits a fora. De fet, el MoraBanc va trigar tres minuts a encistellar i només va fer deu punts en tot el quart, un aspecte que va ajudar a fer que els locals arribessin al descans manant per 43 a 38.

A la represa el matx va seguir amb la mateixa tònica, amb el MoraBanc de cos present al Paladozza, però semblava que amb el cap a algun altre lloc, i amb els locals augmentant a poc a poc el marge al marcador aprofitant la falta de fluïdesa dels tricolors per moure la pilota i generar bones situacions per anotar de manera fàcil. De fet, els homes d’Ibon Navarro van tenir 20 minuts de sequera i van passar dels 28 punts encistellats durant els primers 10 minuts a fer-ne només 21 entre el segon i el tercer període, en un quart que va acabar amb la màxima diferència local (64-49). Amb més cor que cap, el MoraBanc va intentar una remuntada heroica a l’últim quart que va ser totalment estèril davant el control italià i l’actuació final de Milos Teodosic, que va despertar al tram final, en un matx que es va embrutar per moments amb la desqualificació de Julian Gamble després d’una acció antiesportiva sobre Moussa Diagne.

Precisament el pivot senegalès va tornar a ser el millor tricolor tot i no fer un partit ni de bon tros excel·lent, i va acabar amb uns números de 9 punts, 6 rebots, 1 assistència, 2 recuperacions i 17 de valoració.

El ritme de competició no para i el MoraBanc va de líder en líder, ja que dissabte visita el Poliesportiu el San Pablo Burgos de Joan Peñarroya, que encapçala l’ACB empatat amb el Reial Madrid.

LES CLAUS

El triple

L’espectacular encert del primer quart (7/9 i 77,8 per cent) va mantenir els tricolors en el partit durant els primers deu minuts. A partir d’aquí, l’equip va anar clarament a menys.

El rebot

Els italians van acabar el partit amb 10 rebots més que el MoraBanc Andorra (39-29), i els tricolors no van aprofitar la capacitat física de la plantilla per fer-se forts en aquest aspecte.

La fluïdesa

A partir del segon quart el MoraBanc Andorra no va moure bé la pilota i només va ser capaç de donar 12 assistències, mentre que el conjunt italià en va repartir quasi el doble, 23.