reportatge

Marc és nom d'heroi tricolor

La tercera victòria oficial de la selecció i primera en un Preeuropeu ha portat la major de les casualitats i un bon reconeixement a nivell internacional.

Marc és nom d'heroi tricolorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha casualitats gairebé increïbles i després hi ha el factor comú entre les tres victòries de la selecció andorrana en partit oficial. És ben conegut per tothom que Andorra sempre ha tingut molts problemes per puntuar, i ja no parlem de guanyar, però per fer-ho sembla imprescindible tenir algun jugador que es digui Marc al camp si es vol fer. Per sort, és un nom molt comú, no només al Principat, sinó a la convocatòria de la tricolor a nivell històric. Ahir hi havia fins a quatre jugadors amb aquest nom entre la banqueta i el camp. I com no podia ser d’una altra manera, si hi havia d’haver un heroi tricolor, s’havia de dir Marc.

Primer li va tocar a Bernaus, tot just avui fa 15 anys, a l’Estadi Comunal contra Macedònia. Va fer el gol de la primera victòria oficial d’Andorra, i única durant molts anys, en un partit de la fase de classificació per al Mundial d’Alemanya 2006, que per cert va acabar 1 a 0. Després va ser Rebés, quan el 9 de juny del 2017 va fer un gol de cap que va suposar el segon triomf de la història. Va ser contra Hongria a l’Estadi Nacional en la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018 i el partit també va acabar 1 a 0. I divendres, contra Moldàvia, el torn va ser per a Vales. Tercer triomf oficial (i primer en 56 partits de fase de classificació per a una Eurocopa), amb tres solitaris gols d’un Marc, nom d’heroi tricolor. “Esperem que el quart també vingui d’un altre Marc, però és una anècdota”, indicava divendres Vales. Però això va més enllà d’una casualitat ja que és història. Ho reflectia l’allau de missatges que van envair les xarxes amb felicitacions a Andorra, que es va convertir en trending topic a Twitter.

El combinat nacional, per la seva banda, pensava en un futur heroi entremig de la celebració. Un altre Marc, Pujol, que ahir va donar l’assistència de gol, va dir després del partit que “si el proper gol de la victòria no el faig jo i dono assistència, també em val. Com si no el jugo. Tot i que estaria bé, que fa molts anys que no marco”. El migcampista, per cert, no serà en el partit de demà contra Islàndia (20.45 h) i en el seu lloc va entrar en la convocatòria un altre Marc, Ferré. Els altres dos canvis a la llista són l’entrada de Ricard Fernández Cucu i Adri Rodrigues pels sancionats Chus Rubio i Cristian Martínez Kiki.

DERROTA DE LA SUB-19 PER 2 A 0 CONTRA ESCÒCIA

La selecció sub-19 va disputar ahir el segon partit de la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria davant l’amfitriona del seu grup, Escòcia. El combinat dirigit per David Rodrigo va tornar a realitzar un bon paper, però no va ser suficient per evitar la der­rota. Els del Principat van arribar al descans mantenint la porteria imbatuda, però a la segona meitat, Burroughs i Hamilton van superar Iker Álvarez de Eulate en un marge de temps de 12 minuts i van decantar la balança a favor d’Escòcia. Al tram final, Albert Rosas va veure la segona targeta groga i Andorra es va quedar amb 10 homes. El combinat sub-19 tindrà dimarts el tercer i últim partit de la fase contra Bielorússia, que ha empatat i perdut els seus respectius partits.

tracking