Dura desfeta dels isards a Turquia (36-12)

Els tricolors paguen cara una mala primera part i la gran quantitat de baixes

Dura desfeta dels isards a Turquia (36-12)FAR

Els isards van debutar a la nova fase de l’Europeu de la Conferència 2 Sud amb una dura derrota a Turquia. El combinat nacional va pagar car les moltes baixes que hi havia, fins a 14, a més d’una mala final de la primera part, en què van encaixar massa punts. Abans, però, Andorra va tenir uns 10 primers minuts de domini de la pilota i va marcar primer amb un assaig col·lectiu, amb Paco Rubio plantant l’oval al minut 11. Marc Abelló no va poder transformar i des de llavors la tendència va canviar totalment. Turquia va deixar als isards sense la possessió de l’oval de la pilota durant molts minuts i al descans ja guanyava per 21 a 5, amb tres assajos transformats. Només arrencar la segona meitat, Turquia va anotar una penalitat i va fer dos assajos més, un dels quals no transformat, i va situar un 36 a 5 irrecuperable. Al tram final Marc Abelló va fer un assaig més d’honor, que ell mateix va transformar, i va situar el 36 a 12 definitiu. “No hem sigut capaços d’imposar el nostre joc i la primera part ha estat per oblidar”, valorava un dels dos seleccionadors nacionals, Josep Magallon, que lamentava l’enorme quantitat de baixes amb les quals havien viatjat a Turquia, tot i que lloava el paper dels debutants. Per al proper partit, Magallon espera poder comptar amb més dels homes habituals i alguns de França, tot i que avisa que “això no vol dir que eliminarem els que hem integrat”. Serà contra Bòsnia i Hercegovina el proper 9 de novembre a l’Estadi Nacional. L’objectiu seguirà sent buscar l’ascens tot i debutar amb derrota. “Hem de posar-ho tot per guanyar el que queda. Si hi som tots, tenim equip per lluitar-ho”, indicava el seleccionador.