EUROCUP

La festa continua, ara a l'Eurocup (97-78)

El MoraBanc Andorra passa per damunt del Ratiopharm Ulm i obté la primera victòria en aquesta Eurocup

La festa continua, ara a l'EurocupFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra és un equip quan juga al Poliesportiu, amb el suport de la seva afició, i un altre totalment diferent quan juga com a visitant. La versió que va oferir el conjunt d’Ibon Navarro en el segon partit de l’Eurocup, el primer a casa, no va tenir res a veure amb l’estrena de la setmana passada a Mònaco, ni amb els dos duels inicials de la Lliga Endesa. Tal com s’havia plantejat a la prèvia, els jugadors van sortir amb la mateixa cara que la de diumenge contra l’FC Barcelona.

El resultat va ser una victòria brillant, la primera a l’Eurocup, que es va gestar des del segon quart. Es va notar també que aquesta vegada no hi havia al davant l’equip del que més s’ha parlat durant l’estiu, sinó un Ratiopharm Ulm que es va mostrar tou i va deixar jugar al seu gust el MoraBanc. Això va permetre que l’encert tricolor fos realment bo, especialment des del tir exterior. No obstant això, va ser el conjunt alemany qui va estar millor d’inici, amb quatre triples en vuit intents al primer període que li van permetre tancar els 10 primers minuts amb un avantatge mínim (21 a 22).

Però el MoraBanc estava molt endollat també, i va posar la directa al segon període, en el qual va anotar cinc triples (14 al final del partit). El domini era clarament tricolor quan es va acabar la primera meitat (51 a 37), però es va seguir ampliant a la represa i va arribar a ser d’un màxim de 26 punts (70 a 44). L’equip va seguir exhibint un joc coral després de la mitja part i quan no era un jugador el que estava endollat era l’altre. Nacho Llovet (16 de valoració), Tyson Pérez (17), Jeremy Senglin (14), David Walker (11), David Jelínek (14), Bandja Sy (10), Moussa Diagne (12), Clevin Hannah (13)... Fins a nou jugadors van acabar per sobre dels dos dígits en valoració, sent Dejan Todorovic el més destacat amb 15 punts i 21 crèdits en aquest apartat. Però realment tots i cadascun dels jugadors que van sortir a pista van tenir un moment de glòria, ja sigui anotant, defensant o en el rebot, fins i tot Guille Colom. L’excepció va ser Franz Massenat, el més desentonat (1 de 9 en tirs de camp i -9 de valoració).

Per sort, però, tots els seus companys van mostrar una gran solidesa, possiblement la millor vista de moment aquesta temporada i pretemporada, i van seguir donant-ho tot fins al final. El marcador es va quedar en un contundent 97 a 78. Però més enllà del resultat, el MoraBanc va confirmar ahir el potencial que pot arribar a tenir després que els tres primers duels de la campa­nya deixessin més dubtes que clarianes. Davant el Barça va començar el canvi de dinàmica i ahir va seguir en el mateix sentit. Això sí, tot plegat en una Bombonera que va confirmar per enèsima vegada que és un pavelló complicat, ja no només a l’ACB, sinó també a Europa. Una condició que s’havia perdut una mica la temporada passada, però ara jugar al fortí és tot un gust.

LES CLAUS

ENCERT

El nivell de joc va ser molt bo en tots els apartats, però el MoraBanc va destacar especialment pel bon rendiment en el tir exterior, arribant a anotar 14 triples ahir.

SENSE PATIR

El conjunt tricolor va posar la directa al segon quart. Se’n va anar més enllà de la barrera dels 10 punts ràpidament i al tercer període va assolir un màxim avantatge de 26 punts.

A CASA

Novament el factor fortí es va veure clarament reflectit en el joc de l’equip. Fins a nou jugadors van superar els dos dígits en valoració, mentre que la global de tot l’equip va ser de 122.

tracking