ACB LLIGA ENDESA

Triomf de rodatge (79-69)

El MoraBanc Andorra assoleix la primera victòria de la temporada gestada amb una bona empenta al tercer quart

Triomf de rodatge (79-69)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Cap i Cor és el lema del MoraBanc Andorra per a aquesta temporada. Clar, concís i directe. És la manera amb la qual l’entitat del Principat vol seguir creixent un any més i amb la qual espera que el factor de la Bombonera torni a tenir el pes que ha tingut en molts partits i que ha permès tantes victòries. I per anar bé i refer-se de la mala sensació del partit de València, era important veure que aquesta connexió equip-afició es veia des del primer partit a casa de la temporada contra el Montakit Fuenlabrada d’ahir.

Abans de res cal tenir en compte en quin punt de la temporada som i les circumstàncies dels múltiples canvis a la plantilla, fins a vuit, que necessiten un temps d’adaptació, tot i que ja porten treballant plegats un mes i mig. I potser aquesta connexió també necessita un procés per donar-se en tota la seva esplendor. Ahir es va guanyar, però hi ha moltes coses que ni la confiança de jugar al Poliesportiu van evitar, especialment a la primera meitat. El canell estava fred i es va veure reflectit en el 0 de 10 en triples a la primera meitat, o les 13 pèrdues, algunes de les quals per no estar atents al rellotge de possessió que ni els “tira” de l’afició feien reaccionar. Amb el pas dels minuts, però, el factor Bombonera va anar a més i la connexió es va veure a la pista. La cara dels d’Ibon Navarro va canviar radicalment a la represa després d’una primera part poc convincent en atac, a la qual, això sí, es va arribar davant en el marcador (32 a 28). I si no s’havia anotat cap triple en els primers 20 minuts, només arrencar el tercer període Bandja Sy va anotar-ne dos de seguits i va posar la primera pedra de l’empenta dels del Principat, que van superar la barrera dels 10 punts de diferència ràpidament i van posar la directa (66 a 51). En aquest quart es van anotar més punts (34) que en tota la primera part. Amb tot, al darrer es van abaixar una mica els braços i després d’un màxim avantatge de 18 punts (73 a 55) en el tram inicial, el Fuenlabrada va retallar i va poder maquillar el resultat final (79 a 69).

Els madrilenys van oferir una fluixa imatge durant tot l’enfrontament i un solitari i endollat Christian Eyenga (25 punts, 8 rebots i 29 de valoració) no va ser suficient per trobar el triomf.

Per part andorrana, va destacar la parella de bases, amb Jeremy Senglin com a home més destacat (14 punts, 5 assistències i 24 de valoració) i Clevin Hannah com a màxim anotador del conjunt del Principat (15 punts). Bandja Sy (11 punts i 3 triples) es va mostrar, juntament amb els dos exteriors, com un dels més convincents d’entre els nous del MoraBanc, mentre que tampoc va fallar Moussa Diagne (11 punts i 16 de valoració) en la seva cita amb una actuació destacada.

Aquestes xifres, però, han de seguir millorant per poder oferir un nivell òptim el qual encara s’ha de treballar per arribar-hi. Dimarts, nova opció per seguir el procés de rodatge en l’estrena a la Eurocup a Mònaco.

EL VESTIDOR

Ibon Navarro

“HEM DE SER MÉS CONSISTENTS”

L’entrenador del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Ibon Navar­ro, va afrontar ahir al vespre la roda de premsa posterior al partit amb una sensació agredolça. Tot i mostrar-se satisfet per haver signat la primera victòria del nou curs, el tècnic tricolor va subratllar que “encara crec que ho hem de fer millor que al tercer quart, tot i que, s’assembla al que volem”. Navarro va començar exposant que l’equip encara es troba gestionant la situació i la pressió d’haver de competir i de guanyar i que “hem d’estar tranquils i fer les coses que sabem fer bé i ser més consistents”.

Després d’un inici gris i espès en el capítol anotador, el fusell de Sy va donar el primer avantatge seriós al MoraBanc. “Ens ha costat córrer, però en el tercer quart hem estat més durs, hem fet més faltes i hem mostrat l’agressivitat que vull”, va afirmar Navarro. L’entrenador vitorià va explicar que “necessitem jugar contra rivals com el Mònaco o el Barça per treure’ns aquesta pressió extra que tenim d’haver de fer-ho bé i guanyar”. Navarro va cloure demanant a Musli i a la resta de l’equip tenir i demostrar a la pista “una energia que, de moment, només ens l’està aportant Moussa [Diagne]”.

EL RIVAL

Jota Cuspinera

“LA CLAU, ENCAIXAR 34 PU NTS EN UN SOL QUART”

L’entrenador del Montakit Fuenlabrada, Jota Cuspinera, es va mostrar decebut pel resultat i va començar explicant que “el partit ja ha començat torçat, amb manca d’encert pels dos equips”. El tècnic va indicar que “hem tingut problemes de faltes amb els interiors massa d’hora i potser ens ha condicionat”. Cuspinera no va tenir cap dubte a assenyalar el tercer quart com la clau del partit. “Rebre 34 punts en un sol quart no ho suporta ningú” i “els dos triples de Sy consecutius han fet que patíssim una baixada emocional”.

ELS JUGADORS

Moussa Diagne, Pivot del MoraBanc

“EL TRIOMF, MOLT IMPORTANT”

El pivot senegalès va reconèixer que després de la derrota amb el València, l’equip estava “amb pressió” per voler guanyar davant l’afició i per “demostrar que som l’equip que la gent vol”. “El més important és que hem guanyat”, va dir.

Bandja Sy, Aler del MoraBanc

“AIXÒ EM FA CONFIANÇA”

L’aler tricolor va ser el gran revulsiu al tercer quart amb tres triples. “Està clar que poder ajudar l’equip així em genera confiança i per això treballem”. Sy va apuntar que en aquest tercer parcial l’equip “ha estat millor en defensa i en atac”.

tracking