reportatge

Mundial 'tricolor'

Fins a 27 ciclistes amb residència al país disputaran diumenge la prova en ruta del Campionat del Món que es fa a Yorkshire.

Mundial 'tricolor'RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que Andorra és un dels epicentres del ciclisme mundial es veu any rere any amb el gran nombre de llicències que la Federació Andorrana de Ciclisme expedeix als professionals cada temporada. Diu­menge vinent es tornarà a demostrar a la cursa en ruta del Campionat del Món de ciclisme que s’està celebrant a Yorkshire, a la Gran Bretanya, ja que 27 dels corredors que lluitaran per vestir el mallot de l’arc de sant Martí tenen residència al país.

La selecció més andorrana és l’australiana, ja que set dels vuit corredors són residents: Simon Clarke, Rohan Dennis, Mitchell Docker, Luke Durbridge, Nathan Hass, Jack Haig i Rory Sutherland. L’altre gran equip amb majoria de residents és l’espanyol, ja que dels nou ciclistes sis viuen al Principat –Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Marc Soler, Jonathan Castroviejo, Luis León Sánchez i Ivan García Cortina–, tots menys el vigent campió del món, Alejandro Valverde, i els germans Gorka i Ion Izaguirre.

A més, hi ha noms potents com el de Julian Alaphilippe, Adam Yates, Esteban Chaves, Peter Vakoc o Pavel Sivakov. Tots ells lluitaran per ser el nou campió del món diumenge a la cursa de 285 quilòmetres que tindrà la sortida a Leeds i l’arribada a la ciutat de Harrogate.

Ahir, per cert, ja va haver-hi el primer títol del país, ja que el resident australià Rohan Dennis es va proclamar campió del món de contrarellotge després de superar Remco Evenepoel i Filippo Ganna.

tracking