alpinisme

Domi Trastoy i Jordi Cornella fan el cim del Manaslu

Van coronar la vuitena muntanya més alta del món sense xerpes

Domi Trastoy i Jordi Cornella fan el cim del ManasluFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Domi Trastoy i Jordi Cornella van coronar ahir el cim del Manaslu, al Nepal, de 8.156 metres, que és la vuitena muntanya més alta del món. Els dos alpinistes van fer una expedició juntament amb l’espanyol David Nosas i van aconseguir coronar el pic després de 17 dies. L’ascensió va ser sense xerpes i sense oxigen.

Aquest ha estat el quart vuitmil per a Domi Trastoy, que a més del Manaslu té a la llista particular haver coronat els cims de l’Everest, el Makalu i el Cho Oyu. Pel que fa a Jordi Cornella, ha estat la seva primera ascensió a un vuitmil, però ja tenia experiència prèvia amb muntanyes com el Kilimanjaro.

Troguet arriba al camp 3

Al Manaslu també hi ha la jove alpinista Stefi Troguet, que té la intenció d’atacar el cim durant la jornada de demà. Dimarts va fer nit al camp 1 de la muntanya i ahir va continuar amb la seva planificació.

Troguet va dinar al camp 2, a 6.400 metres, i va continuar el camí cap al camp 3, a 6.700 metres, on va arribar a primera hora de la tarda (hora andorrana). La previsió és que demà arribi al camp 4, a 7.450 metres.

tracking