reportatge

Una festa 'Special'

El MoraBanc Andorra va presentar-se davant l’afició, amb la novetat de la posada de llarg d’un nou equip per a persones amb discapacitat intel·lectual

Una festa 'Special'Martin imatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va realitzar ahir per tercer any consecutiu la festa de presentació prèvia a l’inici de la temporada a l’avinguda Meritxell de la capital. Tot i que per moments va tocar mirar més cap al cel per l’amenaça de pluja que no pas a l’escenari, l’acte es va poder acabar fent amb total normalitat.

La primera ovació del matí va ser per a la mascota de l’entitat, el Brut, que va fer moure el públic amb el seu rítme, igual que van fer les Snow Cheers, les cheerleaders del MoraBanc que tornaran enguany al Poliesportiu després d’uns anys d’absència, i que ahir van ser presentades davant del públic i van oferir un tastet de les coreografies que animaran la graderia.

Però el moment més emotiu de la matinal va ser, sense cap mena de dubte, la presentació del nou equip del club, el MoraBanc Andorra de jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual. Una vintena de nois i noies que ja juguen a bàsquet amb la selecció de Special Olympics, i que ara també ho faran amb l’entitat tricolor. Està previst que disputin cinc trobades amb altres equips, una de les quals se celebrarà al Principat. Els jugadors van saltar d’un en un a l’escenari i es van endur els aplaudiments del públic.

Com a tota bona festa, no hi va faltar la música, que va anar a càrrec d’Els Pali, i van interpretar Respira ben fort, la que ha estat la cançó de l’estiu de Ràdio i Televisió d’Andorra, i Cap i cor, una cançó creada especialment per a l’ocasió arran del nou lema de l’entitat tricolor de cara a aquesta temporada.

Passaven pocs minuts de la una, i tornava a amenaçar la pluja a l’avinguda Meritxell, quan va arribar el plat fort, la presentació un a un del cos tècnic i la plantilla del MoraBanc Andorra 2019-2020. Primer va ser el torn de l’staff, amb Ibon Navarro al final, que va prometre “treball per lluitar pels objectius, per fer-vos gaudir i perquè sentiu orgull de l’equip”.

La desfilada de jugadors la va obrir un dels nous, Tyson Pérez, que va fer gal·la de la seva timidesa, i van anar passant tots els integrants de la plantilla amb diversos highlights, com David Walker dient les seves primeres paraules en català públicament, “estic molt content de tornar a casa” i Guille Colom ballant a ritme de reggaeton. Semblant va fer Moussa Diagne, que fent un Pepe Reina va agafar el micròfon i també va moure la cintura i va animar la gent que també ho fes. El pivot senegalès, a més, va rebentar l’aplaudiòmetre i va ser el més obvacionat, especialment després de dir que “és un plaer i un honor tornar a estar aquí”. Amb la presentació ja acabada, va ser el moment de les fotos i de les signatures amb els aficionats per tancar l’acte.

Un cop acabada la festa, el tècnic Ibon Navarro va manifestar que “la festa de presentació es un acte important per a la gent, però també per als nostres jugadors. No hem jugat cap partit al Poliesportiu i tothom està expectant de viure l’experiència amb la nostra gent i aquesta és la primera presa de contacte”. De la seva banda, un dels nous, Dejan Musli, va assenyalar que “és molt important quan tens aquesta gent que va a cada partit, i per a nosaltres són com un jugador més a la pista i estem molt contents per això”.

tracking