Tennis

Camí al Grand Slam

Vicky Jiménez Kasintseva segueix amb una progressió espectacular i aquesta setmana s’ha proclamat campiona de la Sánchez-Casal Junior Cup en individual i en dobles. Puja al lloc 130 del món sub-18 amb només 14 anys, i disputarà al gener l’Australian Open

Camí al Grand SlamJ. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

icky Jiménez Kasintseva ha tancat una setmana de somni a Barcelona amb la doble victòria a la Sánchez-Casal Junior Cup, tant al quadre d’individual com al de dobles. Dijous es va endur el primer trofeu fent parella amb la tenista espanyola Fiona Arrese, i ahir va arrodonir-ho amb el triomf individual amb remuntada inclosa. La jove esportista del Principat va vèncer l’eslovaca Vanda Vargova, dos anys més gran que ella, per 4 a 6, 6 a 2 i 6 a 0 per ser campiona.

Jiménez Kasintseva és una de les grans promeses de l’esport del país, i així ho demostren els resultats, perquè més enllà de la Sánchez-Casal Junior Cup, aquest estiu ja va guanyar un altre torneig de categoria 3 de la ITF (Federació Internacional de Tenis) a Barcelona, i enguany també ha conquistat campionats a Limelette (Bèlgica) o a Tarragona. Sense oblidar la victòria de l’any passat al Longines Future Tennis Ace, paral·lel a Roland Garros, celebrat a París. Després de la victòria, la tenista va assegurar que “ha estat un torneig molt difícil perquè hi havia rivals molt bones, i estic molt contenta”, mentre que el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, va assegurar que “ha fet una feina espectacular, al principi d’any teníem en ment pujar al rànquing i ha cobert els objectius”.

Amb l'Open d'Austràlia a l'horitzó

La victòria a Barcelona fa que Vicky Jiménez pugi al 130è lloc del rànquing sub-18 del món, tot i que és una classificació una mica fictícia, perquè unes 40 noies passen a categoria absoluta al gener, així que estaria al voltant del lloc 90. Tot això tenint en compte que té quatre anys menys que la majoria de tenistes d’aquest rànquing, i entre les de la seva edat és la cinquena en aquesta classificació. De fet, aquest rànquing fa que tingui dret a disputar el primer Grand Slam de la temporada, l’Australian Open en categoria júnior, el que serà el seu debut en un Grand Slam. “Sempre he somiat jugar un Grand Slam i anar a Austràlia serà impressionant”, confessava Jiménez Kasintseva.

Aquesta classificació farà que ara hagi de canviar els seus plans en aquest tram final d’any, ja que renunciarà a disputar tres tornejos que tenia previstos per centrar-se en la gira americana amb tres campionats més, i per preparar l’Australian Open, programat per a finals del gener del 2020. “Tenim nivell, però encara queda molt per millorar. Ara els objectius canvien, i hem de fer una aturada per canviar coses, perquè és una fita important i hem d’estar preparats”, va comentar el tècnic Joan Jiménez.

Amb 14 anys guanya jugadores més grans, i l’entrenador comenta que “fa anys que ens marquem objectius i provem diferents circuits i la Vicky sempre compleix destacadament”, i va afegir que “va superant etapes de formació i vam decidir apostar per sub-18 perquè el sub-16 es quedava curt, i de moment va bé i encara té quatre anys de marge”.

tracking