Indignació per l''exili'XAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica amb la gespa de l’Estadi Nacional segueix ben viva i el món del rugbi va mostrar la seva indignació per l’acord entre Govern i la Federació Andorrana de Futbol per canviar la superfície de cara al matx de la selecció de futbol del 17 de novembre contra Turquia. Aquest reemplaçament, que està previst que duri entre 20 i 30 dies, farà que la Federació Andorrana de Rugbi i el VPC Andorra es quedin sense estadi durant el temps que duri.

Etiquetes:

Tot i que al comunicat de l’executiu s’anunciava que els responsables del ministeri estaven treballant amb la federació per buscar un espai per reubicar els partits i entrenaments de rugbi, el president de la FAR, David Ferré, va manifestar en declaracions al Diari que no hi ha hagut cap reunió. De fet, va mostrar-se força empipat i va assegurar que “estem emprenyats, s’han precipitat i per donar una notícia així s’ha de pensar més. Potser nosaltres no tenim tants diners com ells, però tenim més mà esquerra”.

Actualment a l’Estadi Nacional juguen i entrenen els dos equips sènior del VPC (masculí i femení), la base del club masculina i femenina, així com els conjunts de l’escola de la federació, en total, prop de 300 persones. En aquest sentit, Ferré va assenyalar que “des del club van dir-me que necessiten instal·lacions, al rugbi funciona tot bé amb l’esforç de moltes persones, perquè ningú ens treu les castanyes del foc”. De la seva banda, el president del VPC, Paul Alieu, va assegurar que “si no es troben solucions pot ser un fet molt problemàtic, fins i tot es podria parlar, entre cometes, de la mort del rugbi”.

Entre les alternatives per al VPC hi ha jugar a Encamp, però hi hauria de donar el vistiplau la federació francesa, o al Comunal, i en el cas dels isards no hi hauria cap altra opció i la selecció té un matx contra Bòsnia el 9 de novembre. Per últim, David Ferré va declarar que “quan es va fer l’estadi ens van dir que el camp seria nostre i que també hi jugaria la selecció de futbol. Al rugbi la paraula és la paraula, però sembla que a d’altres llocs no i que la nova junta de la FAF no s’assabenti de la pel·lícula”. Per últim, va cloure que “si no ens donen una solució la gespa no es canviarà. Farem una acampada si fa falta”.

EL VPC S'ESTRENA FORA CONTRA EL TARASCÓ

Aliè a la polèmica que s’ha generat amb el canvi de gespa de l’Estadi Nacional, el VPC Andor­ra segueix preparant la segona jornada de la lliga d’Honor d’Occitània que l’enfrontarà diumenge a l’US Tarascó en el que serà el debut lluny del Principat. Després de la derrota a casa a l’estrena contra el Canton d’Alban per 21 a 25 en què l’equip va mostrar una bona imatge, els homes de Jonathan García, Xepi, i David Kirikàixvili afronten la dura visita al camp del Tarascó. Per Xepi Garcia, es tracta d’un equip “amb una davantera mòbil, similar al que esperem ser nosaltres”. A més, va destacar que estan “amb força ganes perquè és un derbi que fa molt que no es dona en partit oficial, tot i que en els últims anys sí que hem jugat algun amistós”. Per últim, el tècnic del VPC va manifestar que estan “entrenant força bé durant aquests dies, hi som quasi tots i podem treballar les coses que volem millorar. Esperem poder endur-nos la victòria”.

tracking