Primer pas

La nova junta de la FAF mostra les seves intencions i l’endemà de la presa de possessió convoca els afiliats per celebrar l’Assemblea General el dia 30

Primer pasAlbert Canes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les premisses que el nou president de la Federació Andor­rana de Futbol, Fèlix Àlvarez, i la seva nova junta han defensat durant els darrers dies és la de començar a recuperar la imatge de l’ens, malmesa arran de l’Operació Cautxú. El recentment escollit nou mandatari i el seu equip van enarborar ahir la bandera del canvi i van assegurar que moltes coses començarien a canviar en el si de la federació. A banda de voler restablir la imatge, la transparència i la voluntat d’anar de la mà dels clubs des del principi van ser els principals arguments que van esgrimir un cop el repartiment de vots els va assenyalar com els nous inquilins de la direcció de la FAF de forma gairebé aclaparadora.

Etiquetes:

En aquest sentit, l’endemà de prendre possessió, és a dir ahir mateix, la nova junta va adreçar als clubs afiliats a la federació la convocatòria per celebrar el dia 30 d’aquest mes l’Assemblea General de la FAF que ha de servir, entre d’altres punts, per validar els comptes del darrer exercici. El 2 de juliol, l’assemblea es va suspendre sine die, segons els responsables del moment de la FAF, per motius de forma relacionats amb el termini de la convocatòria, feta dins el termini fixat pels estatuts però inferior als 15 dies abans que marca la llei d'associacions. Aquest primer pas de la nova junta ha estat acollit amb molt bons ulls pels clubs. Un dels presidents, precisament dels més crítics, va explicar al Diari que “aquest detall [el de convocar l’assemblea l’endemà de guanyar les eleccions] és un punt positiu. A més va afegir que “més enllà de les paraules calien fets, i aquest, òbviament, n’és un”. L’ordre del dia de l’assemblea general del dia 30 consta de 10 punts, un dels quals, el quart, és molt ben valorat pels afiliats. La nova junta de la FAF té previst informar els clubs sobre “el procés de l’Operació Cautxú”. “Que vulguin informar-nos de l’estat del procediment judicial de l’afer diu molt, la veritat, i ja demostra certa transparència” va comentar un altre president de club. “Una cosa és el pas que fan i la intenció d’informar-nos del tema i una altra el contingut d’aquesta informació que ens donaran. Veurem”, va explicar. Els club afiliats a la FAF i els membres de l’assemblea són citats el 30 de setembre a les 20.00 del vespre en primera convocatòria i a les 20.30 hores en segona a l’Estadi Comunal Joan Samarra. A banda dels esmentats, altres punts de l’ordre del dia serviran per debatre el pressupost per al 2020, la memòria de les activitats de la temporada passada i un tema d’instal·lacions esportives que centrarà els Serradells.

LA LLIGA I LA SUPERCOPA DE FUTBOL SALA DONEN EL TRET DE SORTIDA A LA NOVA ERA

La rectificació de la junta electoral en funcions a finals d’agost per aprovar els calendaris va permetre que a partir d’avui, només dos dies després de les eleccions, arrenquin les competicions que estan sota el paraigua de la Federació Andor­rana de Futbol. D’aquesta manera no s’ha d’esperar que la nova junta encapçalada per Fèlix Àlvarez aprovi precipitadament la seva primera mesura i tant les competicions sèniors com les de base mantinguin el seu calendari habitual, gairebé en la seva totalitat. Així, avui arrenca la Supercopa de futbol sala amb les semifinals que es disputen al Serradells. El Tortell Atlètic Club Escaldes i l’Atlètic Amèrica protagonitzaran el primer matx (16.30 h), mentre que el segon bitllet a la final de demà se’l jugaran el Sideco FC Encamp i el CFS Pas de la Casa (18.30 h). L’altra competició que pot començar demà mateix a la Borda Mateu és la Lliga Multisegur Assegurances, amb un duel entre la UE Engordany i la UE Sant Julià (12 h). El vigent campió, el Vall Banc FC Santa Coloma, arrencarà la defensa contra un recent ascendit, l’At­lètic Escaldes (14 h). La jornada seguirà a les 16 h amb el matx entre l’FC Ordino i la UE Santa Coloma, i l’Inter Club Escaldes i el també ascendit CE Carroi tancaran la jornada (18 h). La Supercopa, entre l’Engordany i el Vall Banc, es jugarà en un dia fora del que és habitual, aquest dimecres al Comunal.

tracking