reportatge

Lluitant per un somni

Margot Llobera segueix a la recerca del pressupost que li permeti participar en el Ral·li Dakar del 2020 i ser la dona més jove de la cursa

Lluitant per un somniVICTOR ELEUTERIO / ASO

Margot Llobera va participar entre el 31 de març i el 5 d’abril en el Merzouga Rally, disputat al Marroc, on va finalitzar en 40a posició de la general, i en tercer lloc entre les dones. Però aquesta no era una cursa especial, ja que el Merzouga Rally l’organitza l’empresa francesa ASO, promotora d’esdeveniments com el Tour de França i, especialment, el Ral·li Dakar. És per això que tots els corredors que aconsegueixen acabar la competició del Marroc es guanyen el dret de ser al Dakar, com va ser el cas de Margot Llobera.

De fet, a mitjans del mes d’abril, la pilot va ser a París, on es va fer la presentació de la prova, que aquest any arribarà amb força novetats i que es disputarà a l’Aràbia Saudita, amb 12 etapes i més de 9.000 quilòmetres de recorregut, després que durant les últimes 11 edicions la cursa s’hagués disputat a l’Amèrica del Sud.

Però tot i haver-se guanyat sobre les dunes el dret a participar-hi, Margot Llobera encara no sap si el podrà córrer i si serà la primera andorrana a ser-hi, i també una de les dones més joves de la història de la cursa a participar-hi. La pilot està intentant tancar el pressupost total per competir-hi, al voltant dels 100.000 euros. La corredora ja va fer un primer pagament de la inscripció, i aquest mes de setembre n’ha de fer un altre. En total, necessita reunir uns 80.000 euros, però ha pogut guanyar una mica de temps. En un primer moment, la data límit era aquest diumenge, 8 de setembre, però finalment s’ha allargat un parell de setmanes i podrà seguir lluitant per quadrar els números.

Tot i que són molts diners, Llobera es mostra optimista, i destaca que “han aparegut algunes opcions i ho estem estudiant. Hi ha esperança”, i va afegir que “jo soc optimista i lluitaré i m’entrenaré fins al final”. A més, la pilot va cloure, en referència al pressupost, que “totes aquestes coses s’acostumen a decidir a última hora quan ja arriben les dates en què s’està apropant la cursa”.

Però passi el que passi amb el pressupost, el que té clar és que segueix endavant amb els entrenaments. De fet, Llobera serà a l’octubre al ral·li de les 1.000 Dunes de Granada, per seguir preparant-se. “Els entrenaments segueixen igual i jo continuaré acabi anant o no al Dakar.” El somni de Llobera, encara que difícil, es manté ben viu.