curses de muntanya

Julio Rodríguez acaba 20è a l'Europeu d'Ultramarató

El corredor va ser l’únic corredor del país a córrer la cursa amb 50 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu

Julio Rodríguez acaba 20è a l'Europeu d'UltramaratóFAM

Julio Rodríguez va ser 20è als Campionats d’Europa de curses de muntanya celebrats durant la jornada d’ahir a Itàlia en el marc de l’Ultra Maga Skymarathon. El corredor de la FAM va ser l’únic representant del país en una cursa amb 50 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu.

Rodríguez va acabar la prova amb un temps de 8 h 07’24” en la seva primera participació, i va fer una valoració positiva, tant del temps com de la seva plaça, degut al gran nivell que hi havia a la línia de sortida. El corredor va destacar que “he sortit una mica conservador i a l’última baixada he avançat molt per donar el meu màxim rendiment”, i va afegir que “és dur, però m’he trobat molt bé i estic molt content i, si l’any que ve podem, tornarem si es fan aquí els europeus i crec que puc millorar molt.” A més, va mostrar-se contundent i va assegurar que “crec que és la cursa més dura que he fet mai”, i va referir-se a que era un traçat molt exigent, tècnic i dur.

La victòria va ser per al corredor local Cristian Minoggio, que va proclamar-se vencedor per davant de l’espanyol Manuel Merillas, i del seu compatriota Daniel Jung. Pel que fa a la categoria femenina, va haver-hi triplet espanyol, i el tiomf va ser per a la catalana Ester Casajuana, seguida de la corredora basca Sandra Sevillano, i de la també catalana Sílvia Puigarnau, que va tancar les posicions de podi.