Victòria del 'nou' MoraBanc de Navarro

El MoraBanc Andorra va desfer-se del BAXI Manresa 80-68 al primer partit de pretemporada del conjunt tricolor

Victòria del 'nou' MoraBanc de NavarroFernando Galindo

El MoraBanc Andorra va estrenar ahir la pretemporada amb victòria contra el Baxi Manresa per 80-68 a la primera edició del Trofeu Encamp. Del matx no es poden treure gaires conclusions perquè no deixava de ser la primera presa de contacte de la plantilla entre ells mateixos, després que arribessin vuit fitxatges a l’estiu, però es va deixar entreveure el que ja va explicar l’entrenador durant la pretemporada, que serà un equip força més físic que l’any passat.

La inactivitat dels tricolors va notar-se d’inici amb un parell de pilotes perdudes en atac i amb alguna errada en defensa que va posar el 3-8 per al Manresa, però Walker, amb un parell d’accions, va capgirar el marcador. Diagne i Sakho van protagonitzar un duel més que interessant sota la pintura, en un frec a frec que va fer que els locals arribessin al final del primer quart amb una diferència mínima de 20-22. El pivot senegalès va seguir sent el far que guiava el MoraBanc al segon període, també amb alguna acció destacada de Dejan Musli i Nacho Llovet a dintre, mentre que pels visitants van aprofitar el perímetre amb les accions i els punts de Davis i Vaulet en un duel amb alternances i en què cap dels dos equips va poder marxar, tal com assenyalava l’empat a 38 al descans.

A la represa, el partit va seguir un guió similar, però amb un punt més d’intensitat dels tricolors, que s’anaven sentint més còmodes a mesura que el matx anava avançant. Hannah va agafar el comandament del joc del MoraBanc per connectar i fer mal amb els homes de dintre, però també amb accions des de fora, com un triple d’ell mateix des de vuit metres que va servir per tancar el tercer quart amb el 59-54 per als locals, que, a poc a poc, anaven obrint un petit forat al marcador. No va ser fins a l’últim període, però, en què els homes d’Ibon Navarro van trencar definitivament el partit després d’un gran inici coral de l’equip.

A més de Diagne, Musli i Llovet també van fer mal a dintre de la pintura, en un duel que es va acabar de decidir amb la connexió entre Hannah i els interiors, que van fer que el MoraBanc Andorra agafés fins a 15 punts de marge i sentenciés el matx, al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, sota la mirada del cònsol Jordi Torres, que va veure com el primer Trofeu Encamp es quedava a casa.

Amb el gel ja trencat, els tricolors seguiran preparant la temporada i el proper duel amistós serà dijous vinent contra l’FC Barcelona Lassa a Sant Julià de Vilatorta en el marc de la 35a edició del Torneig BBVA de bàsquet. Última cita abans de la disputa de les semifinals de la Lliga Catalana, de nou contra el BAXI Manresa, el 9 de setembre a Badalona.