Política esportiva

Sense avenços sobre Barcelona 2030

La ministra Riva assegura que estan a l’espera de notícies de la candidatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar ahir que no hi ha hagut cap avenç sobre la possible participació d’Andorra en la candidatura de Barcelona-Pirineus per ser seu als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. La titular del departament va assegurar que “no hi ha hagut cap nova reunió amb la candidatura, però he pogut recuperar la feina feta pels predecessors al ministeri”, i va afegir que “va haver-hi un interès manifestat de Barcelona per comptar amb nosaltres, però quedem pendents que ens concretin en quins termes i de quina col·laboració es tractaria perquè no ha avançat més d’aquest tema”. Per últim, i sobre futures reunions, Riva va declarar que “estem a l’expectativa, entenc que la candidatura la piloten ells, i no hem tingut cap contacte ni ens han demanat visita”.

Riva també va valorar l’estat de les converses amb l’FC Andorra de cara a la construcció del nou estadi, ja que diumenge va coincidir amb Gerard Piqué al matx de Copa Catalunya disputat a Encamp, i va assenyalar que “seguim parlant igual que amb altres clubs i modalitats esportives. Ells ara tenen les necessitats cobertes a Prada de Moles amb la categoria en què jugaran i han manifestat que estan contents”, i va agregar que “ens exposen el seu projecte, i si és de creixement ens agradarà anticipar com pot tenir cabuda el creixement. No hi ha res tancat i s’està estudiant tot, i també estem mirant el conveni que per llei marca que ha de regir entre el club societat anònima i l’FC Andorra associació”.

La ministra va aprofitar per valorar les prioritats del seu departament després de tot just dos mesos al càrrec, i va destacar que “estem veient-nos amb les federacions i amb esportistes i clubs i ens han posat sobre la taula objectius i projectes, i també feina que hi havia feta anteriorment amb l’anterior equip”. Una altra de les prioritats que hem tingut és “identificar les mancances més importants a nivell d’instal·lacions per veure com ho podem solucionar a nivell de pressupost”, i va concretar que “sempre hi ha coses a millorar, modalitats esportives que creixen i les instal·lacions són petites o no hi ha prou capacitat de rotació amb els equips, especialment les que són indoor”. Per últim, Riva va destacar que l’altra gran línia d’actuació del ministeri passa per impulsar amb energia l’organitzacio dels Jocs dels Petits Estats del 2021, ja que “sembla que encara falta una mica, però els tenim aquí a tocar”, va cloure la ministra de Cultura i Esports.

PRETEMPORADA DE LA ROJA DE BÀSQUET ADAPTAT

ANDORRA LA VELLA. La selecció espanyola de bàsquet adaptat ha realitzat una estada al país per preparar l’Europeu. Ahir, la ministra Sílvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, juntament amb Albert Llovera i els jugadors del MoraBanc, van visitar-los.

tracking