L'FC Andorra segueix amb pas ferm

Un solitari gol del davanter tricolor atorga l’accés a la tercera ronda de la Copa Catalunya

L'FC Andorra segueix amb pas fermXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un moment per engreixar i posar en marxa el dispositiu, l’FC Andorra va ser capaç de mirar a la cara i eliminar un equip cridat a lluitar la zona de privilegi a la seva categoria. L’equip sembla carburar quan només porten dues setmanes de pretemporada i mostra una cara més alleugerida i excitant del que es podia preveure a principis d’agost. Amb tres amistosos a les cames i encara sense estar afilat, l’FC Andorra se cita amb la tercera ronda de la Copa Catalunya gràcies a una fogonada d’Ernest Forgas (77’).

Etiquetes:

L’FC Andorra, en construcció, es va presentar amb un onze recognoscible a l’espera de les peces que resten per configurar la plantilla. Tot i apostar per la base de l’equip que sembla posicionada a ser referent, Gabri i Jorquera van aprofitar el compromís per assajar amb Raúl Feher al lateral dret i amb Izan d’enllaç, entre la tasca fosca de Forgas i l’electricitat, ahir interminent, de Moha Keita. L’onze tricolor va sortir sense complexos davant d’un rival, el Lleida Esportiu, de més jerarquía i amb més quilòmetres a les cames. Res d’això va ser important i la falta de rodatge i de cert ritme no va encongir l’Andorra que, tot i les dificultats físiques per la falta de benzina -l’eliminatòria davant el Lleida era el tercer partit els de Gabri- no va renunciar a voler governar la pilota i exposar la seva essència. Així ho volen els tècnics i així ho va entendre l’equip. El partit no va donar peu a molts highlights i el fet de jugar-se en molt poc terreny i mostrar defenses molt avançades durant bona part del joc deixava la sort de la definició a una errada. Va ser ja al segon acte on el cansament es va fer més evident i el supòsit es va poder complir. Primer, en una centrada forçada de Forgas que el mateix porter lleidatà, Pau Torres, va enverinar fins al punt de fregar l’harakiri. El Lleida Esportiu ho va intentar amb dos xuts llunyans d’Eder i Trilles motivats per dues males sortides de pilota i els andorrans van picar a la porta amb una jugada assajada. Diagonal de Bover en un servei de cantonada i mala definició de Riverola amb un xut alt. L’Andorra es mantenia segur i confiat amb la pilota i semblava el Lleida deixar el destí del gol en una acció aillada. Els canvis -van entrar Dot, Ludo, Tacón, Kiki i Goujón- no van rebaixar l’instint de l’equip. I l’errada, en aquest cas del Lleida, va arribar. Ludo treia petroli d’un avançament rival i abortava la missió catalana per filtrar una passada magistral a Forgas. El 9 tricolor, en una cursa de velocista, treia la cadena a dos defenses lleidatans i definia davant Pau Torres. Ara, un equip inflamat d’energia i optimisme espera l’AE Prat diumenge però, de moment, s’ensuma temporada de bol i crispetes.

EL VESTIDOR

“Hem fet un partit molt seriós i ordenat” Gabri García. El tècnic de l’FC Andorra va mostrar-se molt satisfet del partit i del resultat i no ho podia amagar. “Hem fet un partit molt seriós i ordenat davant d’un equip molt potent”,va subratllar. El tècnic va argumentar que “després dels primers minuts ens hem acomodat i hem dominat bona part del joc”. Gabri va explicar que, en ajustar a la represa algunes dificultats exhibides a la primera part i que els feia patir, l’equip s’ha refet i va ho va poder corregir. “L’actitud dels jugadors ha estat molt immillorable. Portem una setmana més respecte al partit contra el Terrassa i en l’aspecte físic també hem notat millora”, va destacar. El tècnic tricolor va incidir en el fet que “d’això es tracta la pretemporada, d’anar creixent físicament i en els aspectes del joc”. Gabri també va reconèixer que no sembla que l’equip porti només dues setmanes de treball. “Estem sorpresos, sincerament, de com s’estan jugant els partits. Equips d’identitat i rodats, l’equip està responent molt bé”. Tampoc Ernest Forgas, l’autor del gol, podia evitar el somriure. “Estic molt content. Cada cop el camp està més ple, l’equip enganxa més i sé que aquesta temporada patirem, però també ens ho passarem molt bé”. Forgas va comentar que “el Lleida ens ha creat problemes a la primera part, però hem fet un pas endavant a la segona part i hem pogut guanyar”.Un exequip seu, el Prat, serà el proper rival a la Copa Catalunya. “Un altre equip dur, un os”, va sentenciar.

L'FC Andorra segueix amb pas ferm

tracking