Futbol

"Res contra l'Andorra"

El president de ProLiga assegura que el recurs contra l’ascens tricolor no té a veure amb el club, sinó que és per “aclarir el reglament de l’RFEF”

"Res contra l'Andorra"Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’embolic amb l’ascens de l’FC Andorra a segona divisió B després de quedar-se amb la plaça del Reus Deportiu segueix ben vigent i dimarts es va viure un dels últims episodis, amb l’anunci de ProLiga, una patronal que reuneix uns 260 clubs de segona B i tercera, de presentar un recurs contra la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol sobre la resolució de l’ens federatiu que atorgava la vacant a la categoria de bronze del futbol espanyol a l’entitat de Gerard Piqué.

Etiquetes:

El Diari va parlar ahir amb el president de l’entitat, David Jiménez, que va assegurar que el fet “que sigui l’FC Andorra és anecdòtic per a nosaltres, no hi tenim res en contra”, i va afegir que “entrem en què hi ha un reglament de la federació i volem que s’aclareixi perquè ens sembla que hi ha hagut una errada”.

El recurs de l’associació contra l’ascens tricolor es basa en el fet que l’article 194 de l’RFEF, el que detalla el procediment per cobrir les vacants a segona B, dona a entendre que els candidats havien d’estar la temporada anterior a tercera divisió o haver baixat de segona B. En aquest sentit, Jiménez va assegurar que “un dels epígrafs de l’article fa referència als punts que hagi fet un equip a la lliga regular i al play-off, per tant s’entén que parla d’equips que l’any anterior estiguessin a tercera i no pas a territorial, i creiem que s’hauria de matisar”. Per últim, va explicar que “a ProLiga analitzem tot el que succeeix al món del futbol, i veient-ho des de l’inici creiem que no s’ha fet bé. A més, alguns directius i clubs ens ho havien preguntat, per entendre com seria”.

De cara al futur i a la possible resolució del CSD espanyol (Consell Superior d’Esports), el president de ProLiga va assegurar que no tenien constància de quan es reuniria ni quan podria dictar-se la resolució, i va expressar que “si el recurs prospera s’hauran de fer canvis ajustats i en poc temps”. A més, va afegir que “nosaltres no ens fiquem per a qui hauria de ser la plaça, només volem que s’aclareixi, i no volem causar cap tipus de perjudici a cap club”. A més, fonts del CSD consultades pel Diari van mostrar-se en la mateixa línia que Jiménez i van explicar que encara no saben quan es reunirà l’òrgan espanyol, ni si serà abans de l’inici de la competició, fixat per al 24 i 25 d’agost.

Crítiques a la fiscalitat desigual

A més de l’ascens, diverses veus del país veí han criticat les condicions econòmiques favorables que té l’FC Andorra respecte als seus rivals a causa de la fiscalitat que hi ha al Principat. Sobre aquesta circumstància, el president de ProLiga, David Jiménez, va manifestar al Diari que “com a associació creiem que tots els clubs han de tenir les mateixes possibilitats”, i va afegir que “no és normal que compartint el mateix grup, un club d’Espanya hagi de fer un esforç econòmic superior al de l’FC Andorra per pagar el mateix a un jugador. És una cosa que s’hauria de cuidar”.

EL TERRASSA PRESENTA UNA IMPUGNACIÓ A L'FCF PEL DUEL DE LA COPA CATALUNYA

L’FC Terrassa va anunciar ahir a última hora de la tarda que va presentar un escrit d’al·legacions al comitè de competició de l’FCF (Federació Catalana de Futbol) per impugnar el partit de Copa Catalunya de dimarts contra l’FC Andorra. Segons el punt sis de la normativa del torneig, als duels de Copa Catalunya cada equip pot inscriure fins a 20 jugadors, dels quals 16 han de tenir llicència federativa en vigor. El Terrassa argumenta a l’escrit presentat a la federació que Martos, Cervós, Diego Huesca, Iker Goujón, Cucu i Izán no tenien fitxa en vigor. A més, la reclamació afegeix que l’FC Andorra no va presentar cap fitxa de jugador (13 sí la tenien validada) ni d’entrenador, i que va identificar tots els membres amb el DNI o passaport. Ara el comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol haurà de prendre una decisió les properes hores i el partit de diumenge contra el Lleida Esportiu de la segona ronda de la Copa Catalunya penja d’un fil. D’altra banda, el club va anunciar ahir que el central Àlex Sánchez no seguirà defensant la samerreta tricolor. El defensa de la Seu d’Urgell havia jugat les últimes cinc temporades al club i era un dels capitans. En un comunicat a les xarxes socials, el club va agrair “al futbolista el seu compromís i rendiment esportiu al llarg de totes aquestes temporades”. Tanmateix, vol destacar “els valors que ha transmès a l’equip com a capità, sent un exemple dins i fora del camp”.

tracking