Eestades esportives

Encamp i l'FC Barcelona volen seguir junts

Les dues parts ho van explicar durant la presentació de la pretemporada de l’equip d’handbol

Encamp i l'FC Barcelona volen seguir juntsCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer equip d’handbol de l’FC Barcelona està realitzant aquests dies per desè any consecutiu una estada de pretemporada a Encamp. Els blaugrana van arribar dissabte i s’hi estaran fins dijous, i estan realitzant diverses sessions preparatòries i altres activitats. Ahir va ser el torn de la recepció institucional al comú encampadà, on va assistir la plantilla, el cos tècnic i directius de l’equip català, a més de representants comunals com la cònsol menor, Esther París. Jugadors i autoritats van fer-se una foto de família i totes dues parts van intercanviar regals.

Enguany ha estat la desena vegada que l’equip d’handbol blaugrana realitza una part de la pretemporada al país, i tant des del club com des del comú han deixat clara la voluntat que aquest vincle s’allargui durant molts més anys. El conveni entre les seccions de l’FC Barcelona i Encamp es renova per períodes d’un o dos anys i, de cara al futur, la cònsol menor va manifestar que “sempre hi ha converses per poder continuar, però anem any a any”, i va afegir que “la voluntat del comú és seguir, però enguany hi haurà canvis a l’equip comunal i espero que els propers segueixin en aquesta línia”. A més, París, va explicar que “tenir aquí el Barça és un orgull, és un valor afegit, i estem molt contents de poder-lo acollir”. Per últim, la cònsol va afirmar que “fa anys que des d’Encamp apostem pel turisme esportiu i aquestes estades ens donen un plus”.

Sobre la possible continuïtat, el directiu de l’FC Barcelona responsable de l’handbol, Jordi Argemí, va declarar que “és important que fem un esforç per ser aquí, tant pel vessant esportiu com pel tracte”, i va remarcar que “inicialment hi ha la voluntat de seguir igual o, si es pot, que sigui durant molts anys més”.

Des del parquet, tant el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, com el capità de l’equip, Víctor Tomàs, van desfer-se en elogis cap a Encamp. L’entrenador va mostrar-se contundent i va assegurar que “no dic que nosaltres a Encamp estem com a casa, això ho diria si fos el primer any, sinó que estem a casa”, i va destacar que “és molt senzill poder treballar aquí i és difícil explicar que un equip professional repeteixi una pretemporada deu anys en un lloc. Són tot facilitats”. Tomàs, a més, va voler “agrair al comú que any rere any millori les instal·lacions i espero poder continuar venint”.

Oblidar la temporada passada

L’FC Barcelona d’handbol va quallar l’any passat una temporada gairebé perfecta que es va veure tacada amb la derrota a les semifinals de la Copa d’Europa.

El capità blaugrana va reconèixer ahir que “l’equip està ferit, i tot i que ja ha passat, tenim al cap com va acabar la temporada passada”. En canvi, el tècnic va assegurar en aquest aspecte que “l’estat anímic pesa, però el dol ja ha passat”, i va afegir que “com abans ho entenguem, millor. Estic content de veure com treballa l’equip”.

A més del primer equip d’handbol, enguany s’estrenarà a Encamp la secció d’hoquei patins i també visitarà el país el filial d’handbol.

tracking